21. travnja 2018

Mlade i uspješne sportaše koji odlaze na državno natjecanje u Poreč primio župan Damir Bajs

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji održan prijem za uspješne sportaše koji djeluju pod okriljem Saveza školsko-športskih društava Bjelovarsko-bilogorske županije. Riječ je o ekipama koje su se plasirale na završnicu Državnog prvenstva u različitim sportskim disciplinama, od atletike-kros, stolnom tenisu, odbojci, rukometu i košarci, te koji će braniti boje županije na Državnoj završnici koja se održava u Poreču od 19. do 28. travnja ove godine.

Pod okriljem Saveza školsko-športskih društava Bjelovarsko-bilogorske županije djeluju sportska društva u svim našim školama, a kroz razna natjecanja prođe i do tri tisuće naših mladih sportaša. Da bi se plasirali na Državno prvenstvo naši učenici prolaze tri razine natjecanja-gradsko, županijsko i poludržavno nakon kojeg se plasiraju na Državno prvenstvo.

Savez školsko-športskih društava u najvećoj mjeri financira Bjelovarsko-bilogorska županija koja je u svom proračunu za ovu godinu osigurala 300 tisuća kuna za njihov rad što je gotovo tri puta više u odnosu na godinu ranije. S tim sredstvima uz natjecanja, učenicima je omogućen i niz drugih sadržaja poput škola u prirodi, odlaska na bazene i slično.

Tim povodom je župan Damir Bajs rekao da bi sport trebao biti jedan sastavni dio unutar svih naših škola kako osnovnih, tako i srednjih.

– Meni je drago da već niz godina u našoj županiji radi naš Savez i da sukladno tome možete sudjelovati i u nizu takmičenja. Vi ovdje koji ste u našoj županijskoj vijećnici, vi ste u biti oni koji ste se izborili na Državnu završnicu. Dakle, vi ćete u Poreču od 19. do 28. travnja sudjelovati i nizu natjecanja i želim vam kao prvo, da vam bude lijepo u Poreču i da napravite dobre sportske rezultate. Vi ćete predstavljati svoju školu, predstavljat ćete svoj grad, općinu i svoju županiju, a predstavit ćete ponajviše sebe. Nadam se, da ćete u svakom od tih trenutaka uživati, jer sport i služi tome da čovjek ima jedno osobno zadovoljstvo, rekao je župan i dodao da Županija sufinancira Savez školsko-športskih društava kako bi lakše obavljali svoje aktivnosti.

Dražen Milaković, predsjednik Saveza školsko-športskih društava Bjelovarsko-bilogorske županije rekao je da su tu učenici koji već sutra putuju u Poreč na državna natjecanja i da se nada da će dobro nastupiti.

– Želim im svima sreću, idem i ja s vama kao član skupštine Hrvatskog školsko-športskog saveza. Sutra i prekosutra je natjecanje u krosu, a sljedeći tjedan će nas predstavljati ostale škole, tu je Gimnazija Bjelovar koja je izborila završnicu u košarci, škola Daruvar koja je osvojila natjecanje, naši odbojkaši, zatim III.OŠ djevojčice koje su izborile natjecanje u stolnom tenisu i IV.OŠ koja nas predstavlja u rukometu. Želim vam puno uspjeha i sutra i prekosutra, i naravno sljedeći tjedan, a očekuje nas još i županijsko natjecanje u atletici koje ćemo održati 2. svibnja na našem gradskom stadionu. Htio bih se zahvaliti u ime Saveza školsko športskih društava i u ime svih učitelja i profesora zdravstvene kulture na velikoj financijskoj potpori Županije koja je pogotovo povećana ove godine što će nam uvelike pomoći u organizaciji ovih natjecanja, kvaliteti natjecanja, opreme i organizaciji natjecanja, rekao je Dražen Milaković, predsjednik Saveza školsko-športskih društava BBŽ-a.

Dominik Dašek, kapetan košarkaše ekipe Gimnazije Bjelovar rekao je kako su put prema Poreču započeli na gradskom natjecanju koje je ujedno bilo i županijsko ovdje u Bjelovaru.

– Bez problema smo osvojili 1. mjesto i plasirali se na poludržavno koje se održalo u Novskoj. Tamo smo odigrali dvije utakmice i obje smo pobijedili, na zadnju loptu i sa srećom i zadovoljstvom smo se plasirali na Državno natjecanje u Poreču. To nam svima puno znači i nadali smo se tome, ali nismo baš to očekivali, jer nije lako otići među top 6 škola u Hrvatskoj.

Pojedinci i ekipe koje su se plasirale na Državno prvenstvo:

KROS

1.  IV. O. Š. Bjelovar, djevojčice 5. i 6. razred, prof. Goran Juren
2. O. Š. Rovišće, dječaci 5. i 6. razred, prof. Dražen Milaković
3. I. O. Š. Bjelovar, djevojčice 7. i 8. razred, prof. Dejana Bajsić
4. II. O. Š. Bjelovar, dječaci 7. i 8. razred, prof. Vladimir Štefun
5. Medicinska škola Bjelovar, djevojke, prof. Matija Jasenko
6. Tehnička škola Bjelovar, mladići, prof. Zdenko Kuna

STOLNI TENIS

7. III. O. Š. Bjelovar, djevojčice  7. i 8. razred, prof. Branimir Mrazović

ODBOJKA
8.  Osnovna škola Vladimira Nazora Daruvar, dječaci 7. i 8. razredi, prof. Dario Šokac

RUKOMET
9. IV. osnovna škola Bjelovar, dječaci  7. i 8. razredi, prof. Romana Skender

KOŠARKA
10. Gimnazija Bjelovar, mladići, prof. Velibor Balaban

 

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *