22. svibnja 2018

Maturanti i predstavnici fakulteta zadovoljni s prvim održanim Sajmom fakulteta Bjelovarsko-bilogorske županije

U petak, 9.veljače u hotelu Central održan 1. Sajam fakulteta u organiziji Bjelovarsko-bilogorske županije i Udruge studenata BBŽ-a. Na sajmu se predstavilo 39 fakulteta, Veleučilišta i Akademija iz cijele Hrvatske. Sajam je organiziran s ciljem da se maturanti iz Bjelovarsko-bilogorske županije pobliže upoznaju s fakultetima, kako bi jednostavnije donijeli odluku u odabiru budućeg zvanja. Tim povodom je na inicijativu Udruge studenata Bjelovarsko-bilogorske županije, a po uzoru na Smotru fakluteta Sveučilišta u Zagrebu, nastala ideja za održavanjem Sajma fakulteta i u našoj županiji. Potporu Udruzi studenata pružila je Bjelovarsko-bilogorska županija, odnosno župan Damir Bajs, a sve kako bi se budućim studentima pružila prilika da se u našoj županiji upoznaju sa svim fakultetima i njihovim uvjetima.

Tako je za sve maturante iz Grubišnog Polja, Čazme, Garešnice i Daruvara, Županija osigurala prijevoz do Bjelovara, kako bi svi mogli sudjelovati na Sajmu fakulteta. Ukupno 750 maturanta, 400 iz Bjelovara, a 350 iz ostalih gradova, skupljalo je informacije kako se što jednostavnije pripremiti za upis na fakultet, što ih očekuje tijekom studiranja, ali i nakon fakulteta. Osim predstavnika fakulteta, maturanti su i iz prve ruke, odnosno samih studenata, mogli čuti i njihova iskustva i preporuke o samom fakultetu.

Sajam fakulteta otvorio je župan Bjelovarsko-bilogorske županije, Damir Bajs koji je pohvalio inicijativu Udruge studenata Bjelovarsko-bilogorske županije, te pozdravio sve prisutne predstavnike fakulteta, studente i maturante.

– Drago mi je da smo danas ovdje, drago mi je da možemo pokazati najbolje od veleučilišnog života u Hrvatskoj, i drago mi je da je toliki interes naših učenika. Fakulteti nisu predstavljeni samo kroz dekane, prodekane i profesore nego i kroz studente, pa će studenti reći kako je njima na fakultetu. To je ključno da vidite kako zapravo izgleda studentski život, rekao je župan.

Župan je također istaknuo:

___________________________________________________________________

U ime Udruge studenata Bjelovarsko-bilogorske županije, Kristian Koščak je pozdravio sve okupljene maturante i  zahvalio se Bjelovarsko-bilogorskoj županiji na pokoroviteljstvu.

__________________________________________________________________

Koliko je Sajam fakulteta važan za buduće studente, Kristian je istaknuo:

___________________________________________________________________

Sve prisutne na Sajmu fakulteta pozdravio je prodekan za znanost, međunarodnu suradnju i poslijediplomske studije Pravnog fakulteta Osijek, Tunjica Petrašević.

___________________________________________________________________

Veleučilište u Bjelovaru predstavio je prodekan za studente i nastavu Zoran Vrbovski, istaknuvši da Veleučilište u Bjelovaru ima tri studija: Stručni studij- sestrinstva, mehatronike i Stručni studij – računarstva.

– Riječ je o atraktivnim i zapošljivim studijima. Zaposlenost naših studenata je preko 87%, i  jako smo ponosni na to!

Vrbovski je takođe pojasnio i kako budući studenti mogu upisati jedan od stručnih studija u Bjelovaru.

– Da bi maturanti upisali jedan od tri stručna studija moraju prvo prijaviti Veleučilište na svoju listu odabranih fakulteta, a nakon toga učiti i položiti maturu iz svi obveznih predmeta.

 

Na sajmu se predstavilo i Veleučilište u Požegi, koje u sklopu svog djelovanja ima društveni i poljoprivredni odjel. Na poljoprivrednom odjelu nalaze se smjerovi vinogradarstvo, vinarstvo, voćarstvo i prehrambena tehnologija, a na društvenom odjelu smjerovi računovodstvo, trgovina, specijalistički studij trgovinsko poslovanje i upravno pravo.

Predstavnica Veleučilištu u Požegi, Valentina Obradović istaknula je jedan od najzapaženiji smjerova, a riječ je o vinogradarstvu, vinarstvu i voćarstvu.

___________________________________________________________________

Obradović je također pohvalila Sajam fakulteta Bjelovarsko-bilogorske županije.

___________________________________________________________________

Snježana Prijić, studentica 3. godine Veleučilištu u Požegi, smjer vinogradarstvo, vinarstvo i voćarstvo, pohvalila je Veleučilište i jako je zadovoljna s programom.

___________________________________________________________________

Jedan od vrlo traženih fakulteta je i Fakultet organizacije i informatike (FOI) u Varaždinu kojeg su na Sajmu fakulteta u Bjelovaru predstavio Zoran Tanasić i Romina Kućar iz Centra za podršku studentima i razvoj karijera, te Aleksandra Sobodić – asistentica informatike na FOI-u.

Zašto upisati Fakultet organizacije i informatike u Varaždinu, Zoran Tanasić je rekao:

___________________________________________________________________

Tanasić je također pohvalio organiziranje Sajma fakulteta, istaknuvši:

___________________________________________________________________

 

 

 

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *