24. travnja 2018

Manifestacija ”Večer folklora” pokazala svu raskoš i bogatstvo plesa, koreografije, multikulturalnosti i tolerancije

Tradicionalna “Večer folklora” u organizaciji Češke obeci Bjelovar održana je protekli vikend u Bjelovaru.  Iz godine u godinu, manifestacija privlači sve veći broj gledatelja, pa je tako i ove godine napunila Dom kulture u Bjelovaru.

Posebnost ovogodišnje manifestacije bila je prezentacija projekta “MUPIK” – mladi u plesu i kulturi, multikulturalnost, tolerancija, toplina, ljubav i dobrota mladih. Uz bogastvo folklora, organizatori su se pobrinuli za estetski dojam dvorane, pa je tako dvorana bila ukrašena plodovima jeseni, a na samom ulazu publika je mogla uživati u prekrasnoj izložbi i domaćim kolačima.

Na ovogodišnjoj manifestaciji, uz domaćine Češku obec Bjelovar sa svojom plesnom koreografijom nastupile su sve skupine folklornog ansambla Srdéčko, vokalna skupina Rozmarýnky, glazbena skupina Stari prijatelji, KUD “Palična” Severin, SKD “Prosvjeta” Garešnica i Plesna udruga “Stari fijaker”, Đakovo.

Ovu prekrasnu večer podržao je Grad Bjelovar i Bjelovarsko-bilogorska županija, a u ime  Grada Bjelovara organizatore, goste i publiku pozdravila je zamjenica gradonačelnika Valna Bastijančić Erjavec. Osim pozdrava, Bastijančić Erjavec je pohvalila organizaciju, te istaknula da će Grad uvijek iznaći sredstva da podrži ovakve večeri koje predstavljaju veliko bogatsvo kulture u gradu Bjelovaru.

Osim ovog velikog godišnjeg nastupa, Češka obec organizira i “Večer nacionalnih manjina” čija je veličina nadrasla Dom kulture i već se godinama održava u velikoj školsko–sportskoj dvorani na Poljani dr. Franje Tuđmana u Bjelovaru.

Ovogodišnja  manifestacija “Večer nacionalnih manjina” održava se tradicionalno krajem studenog, pa stoga uživajte u još jednoj večeri s bogatstvom plesa, koreografije i tradicionalnih jela naših nacionalnih manjina.

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *