21. ožujka 2018

Kozmetika s pčelinjim otrovom poznata kao prirodni botoks

U razdoblju kada se sve veći naglasak stavlja na prirodne proizvode i zdrav život, svoju primjenu sve više nalazi i prirodna kozmetika, koju u svojoj ponudi ima OPG Pčelarstvo “Glog” iz Krapina Sela u Konjščini.

Bogatu ponudu kozmetičkih proizvoda s pčelinjim otrovom mogli su vidjeti i posjetitelji 14. Međunarodnog pčelarskog sajma u Gudovcu, gdje su se predstavili vlasnici OPG-a  Amalija i Ivan Curiš koji su svoju ljubav prema pčelarstvu, prirodi i brizi za zdravlje usmjerili u još aktivnije bavljenje pčelarstvom, te iskorištavanje vrijednih sastojaka koje nam pčele daju.

Osim standardnog prikupljanja meda (bagrem, kesten, lička livada, zagorska livada, lička šuma i zagorska šuma) obitelj Curiš se od 1988. godine bavi se prikupljanjem i pčelinjeg otrova.  Godine rada i usavršavanja na svojim  proizvodima rezultirale su savršenim spojem prirodnih sastojaka pretočenih u nekoliko 100% prirodnih proizvoda, od kojih je najbitniji sastojak pčelinji otrov apitoksin, poznat kao prirodni botoks koji ima terapijsko djelovanje , te posjeduje protuupalna, protugljivična, antibakterijska i antipiretska svojstva  koja ubrzavaju regeneraciju kože te potiče cirkulaciju i stvaranje kolagena.

Iako intrigantna zbog sastava, ova prirodna kozmetika na bazi pčelinjeg otrova i biljnih ulja koja se koriste u prirodnoj proizvodnji ima dokazano dobar učinak na kožu, s puno nježnijim efektom no što se očekuje.

Naime, radi se o „Beeven kozmetici“ koja ima nekoliko različitih proizvoda. Svi oni sadrže pčelinji otrov koji, za razliku od uboda pri ovakvom korištenju ne ulazi u limfu već se upiju kroz kožu i djeluje povoljno. Dokazano je kako pčelinji otrov inače snižava krvni tlak, kolesterol, i povoljno djeluje na zdravlje i imunitet. Vlasnici OPG-a, Amalija i Ivan Curiš, i njihov sin Ivan nastojali su iskoristiti ta druga povoljna svojstva za pospješivanje stvaranja kolagena u koži, čime je efekt njihovih prirodnih krema ono što većina žena skupo plaća – smanjivanje bora.

Liniju proizvoda „Beeven kozmetike“ čine Hidratantna krema, zatim Ruža, Hyaluronic, ali imaju i prirodni stick za usne, i losion za tijelo koji tek treba izaći na tržište u travnju, u prodavaonicama DM-a.  Od 2017. godine, Beeven kozmetika“ osvojila je i međunarodno tržište, pa tako obitelj Curiš ističe, da im je kozmetika došla kao prirodan korak napretka nakon 40 godina bavljenja pčelarstvom i 20 godina bavljenja pčelinjim otrovom.

Ova dugogodišnja tradicija pčelarstvom osigurala je kvalitetnu proizvodnju, preciznu tehnologiju i dobro poznavanje proizvoda koje rade, zbog čega i ne čudi da obitelj Curiš iz Konjščine bez većih zapreka tako osvaja domaće i strano tržište.

 

PROIZVODI OD MEDA i „Beeven kozmetika“

Krapina Selo 42/1

Konjščina

Tel: 049/ 464-272

Mob: 098/ 9393 321

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *