26. travnja 2018

Korisnici Udruge OSIT Bjelovar uživaju u vježbanju, jogi, plesu i pripremama za nadolazeće blagdane

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Bjelovar aktivna je na svim poljima, pa tako sa svojim članovima provodi razne aktivnosti.

Ove godine dosta pažnje posvećuju održavanju općeg psihofizičkog stanja svojih korisnika s ciljem održavanja zdravlja i manjeg odlaska kod doktora. Tako su u dogovoru s uspješnim trenerima iz Taekwondo kluba „FOX“ dogovorili održavanje treninga i posjete njihovom „Fox brlogu“. Odrađen je i prvi trening koji je izazvao veliko veselje korisnika ove Udruge. Prilagođeni pristup trenera i trenerica povećao je želju korisnika za druženjem i vježbanjem.  Osim ove vrste vježbanja, s ciljem podizanja općeg psihofizičkog stanja, suradnju u vidu joga radionica, ponudio je i joga studio „Namaste“.  I ove  prilagođene vježbe, Udruga OSIT Bjelovar prihvatila je s oduševljenjem, a korisnicu su nakon prvog odrađenog sata bili više nego zadovoljni. Uz razne elemente joge, poze kamen, krava, mačka, ratnik, avion i mnoge druge, korisnicima se posebno svidjela ciljana masaža vrata i glave, te vježbe opuštanja, disanja i meditacije.

Prema riječima voditelja Udruge, nakon sata joge, korisnici su smireniji, opušteniji i motiviraniji za rad, što u konačnici dovodi do poboljšanja općeg stanja, smanjenje mogućnosti povreda i bolesti, te povećanju samopouzdanja.

– Što bi to sve bilo bez glazbe i pravog ritma. Stoga smo s profesoricom glazbene kulture Ružom Milić, također uspostavili prijateljski odnos i suradnju, te svaki četvrtak imamo „glazbeni četvrtak“. Teta Ruža nas poučava raznim ritmovima, pjevanju, održavanju ritma, a kroz metodičke igre, učimo orijentaciju u prostoru pomoću zvuka, davanje ritma udaraljkama, zvečkama i slično. Također učimo plesati, i to polku, valcer i „stiskavac“, rekao je voditelj Mario Blaha i dodao da nisu zanemarili i razne radno-okupacijske radionice.

– Vrijedno i marljivo pripremamo se za predstojeće blagdane. Naša „Vilenjačka radionica“, radi punom parom, a naše prostorije već su pune prekrasnih raznih predmeta, koje ćemo Vam prezentirati na manifestaciji „Advent u Bjelovaru“.

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *