21. svibnja 2018

Komercijalna i trgovačka škola Bjelovar obilježila Dan škole

U četvrtak 15.ožujka, Komercijalna i trgovačka škola Bjelovar obilježila je Dan škole na Svjestki dan prava potrošača.

Kao i dosadašnjih godina, povodom obilježavanje Dana škole učenici nisu imali redovnu nastavu nego su prisustvovali raznim predavanjima, radionicama i sportskim događanjima održanim u školi i dvorani.

Škola je priredila bogat i zanimljiv program, pa je tako svatko  mogao pronaći ponešto za sebe.

– Ove godine obilježavamo 65. godina postojanja naše škole, a Dan škole obilježavamo na Međunarodni dan prava potrošača. Pripremili smo vrlo zanimljive i korisne radionice, te predavanja o temama koje se ne slušaju u redovnom programu, rekla je ravnateljica škole Nataša Vibiral.

Profesorica engleskog jezika u Komercijalnoj i trgovačkoj školi, Maja Jeleković jedna je od ogranizatorica programa povodom Dana škole.

– Kroz cijelu godinu osluškujemo učenike, njihove želje i njihove ideje, odnosno teme koje ih zanimaju i prema tome radimo program za Dan škole. Mi smo ovdje zbog učenika jer važno je uzeti u obzir ono što oni vole i ono što njih interesira. Prvenstveno, želimo njima omogućiti da dožive nešto novo, zanimljivo i da steknu nova iskustva koja će ih obogatiti za čitav život, pojasnila je profesorica Jeleković.

 

Tako su učenici mogli slušati predavanja o Africi, Kataloniji i drugim zanimljivim temama. Škola je ugostila i osobe iz Udruge oštećena sluha i Udruge oštećena vida koji su pripremili radionice znakovnog jezika i radionice o životu u mraku.

Predstavila se i Udruga Osit koja je govorila o osobama s intelektualnim poteškoćama, Želimir Bertić je govorio o zdravoj prehrani, dok je Tara Gudović imala predavanje na temu “Svi smo mi djeca ovoga svijeta” koja se bazira na ljudima u izbjeglištvu.

Na radionicama se mogao pronaći recept za proteinske pločice koje su predstavile Jadranka Rosić i Ivana Štigli.

U podrumu škole, pod vodstvom Dragutina Hubaka učili su se plesni koraci.

Temu “Podvojena ličnost” obradila je psihologinja Nina Plažanin. Radionicu simulacije suđenja vodila je Ivanka Jareb.

Najposjećenija radionica od strane djevojaka, bila je radionica šminkanja Wellness centra Coner.

Kako uhvatiti sreću pojasnila je Renata Hunjadi Brzović. Održana su dva kviza “Tko zna, zna! Zorana Atlije i Natalije Konir Ladović i “Igra bez granica” Daniele Ivanov Štimac.

Na kraju programa održane su dvije sporte aktivnosti. Djevojke su igrale odbojku protiv profesorica, dok su dečki igrali košarku protiv profesora.

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *