19. veljače 2018

Komedija fest u Bjelovaru održat će se od 15. do 24. rujna 2017.

Predstave za djecu i odrasle nasmijat će vas do suza

 

U utorak je u maloj vijećnici Grada Bjelovara održana konferencija za novinare na kojoj je predstavljen program ovogodišnjeg Komedija festa.

Zamjenica gradonačelnika Valna Bastijančić Erjavec govorila je o sedmom Komedija festu.

– Riječ je o tradiciji i predstavljanju amaterskih kazališta. Na ovaj način oni mogu predstaviti svoj rad, a mogu dobiti i nagradu o čemu će odlučiti Povjerenstvo. Nastupit će sedam kazališnih skupina iz Hrvatske i jedna iz inozemstva. Bjelovarsko kazalište nastupa sa svojom predstavom izvan konkurencije. Maja Margeta Fabičević je selektorica festivala. Grad Bjelovar podržava ovakve festivale, a podupirat će ih i u buduće. Time podupiremo i one koji nisu  profesionalci da se izraze, rekla je zamjenica gradonačelnika Valna Bastijančić Erjavec i čestitala Maji Fabičević na nedavno primljenoj nagradi u Slavonskom Brodu za dugogodišnji rad.

 

Selektorica festivala Maja Fabičević zahvalila se Gradu Bjelovaru, Ministarstvu kulture i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji na podršci sve ove godine.

– Mi imamo volje i volimo raditi, ali bez njihove podrške toga ne bi bilo. Uskoro počinje sedmi Komedija fest, festival s fantastičnim predstavama iz cijele Hrvatske, rekla je Maja Fabičević i podvukla da je riječ o vrlo kvalitetnim predstavama i pozvala sve građane da dođu i dobro se zabave.

Najbolje predstave dobit će i zaslužene nagrade o kojima će odlučivati komisija, u kojoj će biti i Goran Smoljanović.

– Nastojat ćemo da podijelimo nagrade onima koji su to najviše i zaslužili. Mogu zasigurno reći da u to ne sumnjam jer kazališni amaterizam je ljubav prema toj igri. Svi ljudi koji se bave kazalištem, to rade iz čiste ljubavi, i to je nešto najvrjednije, naglasio je Smoljanović i dodao da se nagrade budu dodjeljivale za najbolju mušku ulogu, žensku ulogu, sporednu mušku i žensku ulogu, za najbolju scenografiju, kostimografiju i najbolju predstavu.

Sve ovogodišnje predstave se održavaju u Bjelovarskom kazalištu jer nemaju veliku scenografiju pa su stale u lijepi i skroman prostor Bjelovarskog kazališta.

 

7. KOMEDIJA FEST U BJELOVARSKOM KAZALIŠTU OD 15. DO 24. RUJNA 2017.

 

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *