21. travnja 2018

Kevin Češljar siguran putnik za Svjetsko prvenstvo u Tunisu

Članovi taekwondo kluba FOX nastupili su na međunarodnom turniru pod nazivom M2 koji je ujedno bio drugi kvalifikacijski turnir za ulazak u Hrvatsku juniorsku reprezentaciju.

Kevin Češljar okitio se zlatnom medaljom u kategoriji do 55kg  te je već sada osigurao ulazak u juniorsku reprezentaciju, jer je na svim kvalifikacijskim turnirima bio prvi i više ne postoji nikakva šansa da ga netko prestigne ne bodovnoj listi.

Marko Erjavac okitio se zlatnom medaljom u kategoriji do 51kg te je i dalje u igri za odlazak na Svjetsko Prvenstvo, dijeli prvo mjesto na rang listi i sve će odlučivati zadnji turnir G1 serije Slovenija Open, tko će imati sjajnije odličje ide kao član reprezentacije na Svjetsko Prvenstvo.

Andrea Pacadi nakon ozljede lakta i operacije slijepog crijeva vratila se na tatami te je uvjerljivo svladala sve protivnice u seniorskoj konkurenciji te se kao Kevin i Marko okitila zlatnom medaljom u kategoriji seniorki do 49kg.

Petra Miškulin nakon eksperimentiranja s kategorijom i neodrađenih priprema, kiksala je na prvom turniru. No, na ovom turniru vratila se u natjecateljski ritam i došla do finala, u kojem je tijesno izgubila u zadnjoj sekundi. Petra je osvojila srebrno odličje u kategoriji juniorki do 55kg i dalje je u igri za odlazak na Svjetsko Prvenstvo. U Sloveniji mora uzeti zlatnu medalju da bi osigurala vizu za Tunis.

Viktorija Besednik osvojila je brončanu medalju u kategoriji juniorki do 52kg i kiksala kada je bilo najpotrebnije. Viktorija i dalje dijeli prvo mjesto na rang listi s još jednom natjecateljicom, i treba joj bilo koji rezultat, točnije da je bolji od njene suparnice na Slovenija Openu kako bi izborila reprezentativni status.

 

Mateo Knezić osvojio je brončanu medalju u juniorskoj konkurenciji do 78kg  i nalazi se na drugom mjestu rang liste, njemu isključivo igra zlatna medalja na slijedećem turniru da bi izborio vizu za Tunis.

Anja Popović osvojila je brončanu medalju u juniorskoj konkurenciji do 41kg , borila se protiv znatno starije protivnice i osvajačice medalja sa Europskog Prvenstva, borba je do zadnje sekunde bila izjednačena, a u zadnjim sekundama se odvijala prva mala drama, gdje Anja nespretno gubi od kasnije pobjednice turnira.

Ines Popović, nažalost jedina je ostala bez medalje u juniorskoj konkurenciji do 49kg, ali fenomenalna borba protiv Hrvatske reprezenativke i brončane sa zadnjeg Europskog Prvenstva, u zadnjim sekundama izgubila je dobivenu borbu gdje je jednostavno presudilo iskustvo.

Marija Miškulin je u kadetkinjama do 37 kilograma osvojila brončanu medalju te i dalje nastavlja svoj niz, svaki turnir jedna medalja.

Treneri na ovom turniru su bili Andrea Pacadi i Feđa Medak, dok je ulogu sudca imao Jerko Meštrović.

Treneri su zadovoljni prikazanim borbama, jedan član je sigurni putnik na Svjetsko Prvenstvo, a četvero još igra za ulazak u nacionalnu vrstu.

Vodeći ljudi taekwondo kluba FOX zahvaljuju svim roditeljima i ekipi koja je bodrila foksiće.

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *