19. veljače 2018

Kako će završiti priča Grada Bjelovara s bivšim bjelovarskim poduzetnikom i obrtnikom Milanom Čipčićem?

Na Aktualnom satu Grada Bjelovara, Jasna Višnjević iz HNS-a Liberalni demokrati postavila je pitanje koje je bilo usmjereno na asfaltiranje prilaznog puta mjesnog doma na Križevačkoj cesti i jesu li riješeni imovinsko pravni odnosi s vlasnikom čestice Milanom Čipčićem. Vijećnicu je zanimalo u kojoj je fazi rješavanje tog problema. Odgovor na to pitanje dala je pročelnica Odjela za gospodarstvo Sonja Novak, istaknuvši da Mjesni dom na Križevačkoj cesti svakako će biti dovršen.

– Projekt je uvršten u proračun. Odnosi se na uređenje galerije, sanitarnog čvora, opkop oko doma. Asfaltiranje će dakako doživjeti svjetlost dana, ali ovisi o slučaju Čipčić na jedan način. Spomenuti slučaj će sigurno biti riješen na jedan mirni način, bez sporova. Tu nema neriješenih imovinsko pravnih pitanja. On ima svoju parcelu, mi imamo svoju. Imovinsko pravno gledajući to je čista stvar, ali on nije poštivao ugovor, da ne idemo u detalje i mi to moramo riješiti, naglasila je pročelnica Novak.

Višnjević nije bila zadovoljna odgovorom, pa je rekla da je njoj poznato uređenje galerije, sanitarnog čvora i opkopa oko doma  i da to nije  sporno.

– Međutim, kada smo razgovarali na kraju našeg mandata da bi taj dio asfaltirali, točnije pristupni put i da se tamo postavi rampa, tada je došlo pitanje asfaltiranja. Pročelnik Markovinović me upozorio da bi to bila dužnost gospodina Čipčića. Međutim, kad smo pogledali ugovor  gospodina Čipčića s Gradom Bjelovar, to je bilo prije našeg mandata, naglasila je Višnjević i dodala da u tom ugovoru piše da je to obveza gospodina Čipčića.

– Nisam sigurna koliki je to dug, 60-70 tisuća kuna, ali predlažem da se to mirnim putem naplati, i kad se naplati da se riješi asfaltiranje čestice iza doma koji se izuzetno puno koristi, istaknula je vijećnica Višnjević.

Jasna Višnjević je postavila pitanje, dala prijedlog, a pročelnica Sonja Novak odgovorila da će svi biti riješeno i potvrdila „mirnim putem“.

Po svemu sudeći ovaj problem nema rješenja. Mirnim putem ili sudskim sporom, potpuno je svejedno ako je situacija nerješiva. U zadnjih 25 godina, gospodin Milan Čipčić otvorio je pet poslovnih subjekata, od obrta do poduzeća.  Kako sada stvari stoje, poslovni subjekti brisani, ili su prestali raditi, a funkcija Milana Čipčića neaktivna.

  1. KOVINOTOKARSKA RADIONA vlasnik (prestao)
  2. OPREMA FARM d.o.o. u stečaju član uprave do 2016. OPREMA FARM d.o.o. u stečaju, Bjelovar SUBJEKT JE BRISAN 2016. GODINE
  3. ČIPČIĆ d.o.o. član uprave od 1996. do 2003.
  4. OPREMA-STOČARSTVO d.o.o. član uprave od 2000. do 2008.
  5. ČIPČIĆ d.o.o. član uprave od 2005. do 2014. SUBJEKT JE BRISAN 2014. GODINE

 

Ovu  priču, završit ćemo s najvažnijim djelom, a to je Popis poreznih obveznika koji udovoljavaju kriterijima da budu objavljeni na dan 31.10.2016.

Poslovne informacije korištene s portala: nova.poslovna.hr i portala: duznici.porezna-uprava.hr

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *