21. ožujka 2018

Jesenji kolaž o Bilogori – promocija proizvodnje i gostoprimstva Bilogore u Romskoj kući

Nisu požalili gosti koji su se odazvali na poziv OPG-a Bačak  i  Udruge Lovara na izložbu i degustaciju domaćih proizvoda, koja je održana u nedjelju na prostoru „Romske kuće“ u Maglenči. Osim prekrasnih dekoracija s tikvicama svih vrsta kojim je bio ukrašen okoliš, unutra ih je dočekala prava raskoš proizvoda lokalnih proizvođača koji su svima nudili besplatnu degustaciju. Tako su gosti, osim degustacije mogli kupiti po vrlo povoljnim cijenama domaće pekmeze, jabuke, tikvice, aroniju te razne druge bilogorske proizvode. Također se mogao kušati sok od kelja i jabuka, pravi praznik za nepce, te razne druge delicije kao što su domaća peciva od bundevinih koštica, kruh od butternut tikvice kojeg mogu jesti i oboljeli od celijakije ili oni koji ne podnose bijelo brašno.

Nakon svečanog otvorenja na kojem su se organizatori zahvalili svim ljudima koji su sudjelovali na ostvarenju ove izložbe, čestitali su Svjetski dan romskog jezika pripadnicima romske manjine, a svečanom otvorenju prisustvovali su osim načelnika Općine Veliko Trojstvo Ivana Kovačića koji je i otvorio izložbu, predstavnici Županije, Grada Bjelovara, predstavnici Turističkih zajednica, te mnogi drugi gosti i prijatelji.

Nakon otvorenja, uslijedila je degustacija romskih specijaliteta; miješanog povrća i mesa kuhanom u glinenom loncu, te juhe od buče i drugih proizvoda iz Velikog Trojstva i njegove okolice. Svi govornici su se složili da su usprkos gostoprimstvu i odličnim proizvodima, najveće blago ovog kraja su njegovi srdačni ljudi.

 

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *