23. travnja 2018

Jednoglasnom odlukom vijećnika Grada Bjelovara, Bjelovar je postao veleučilišni grad

Na 4. sjednici Gradskog vijeća donijeta je i Odluka o promjeni naziva Visoke tehničke škole u Bjelovaru u “Veleučilište u Bjelovaru“. Milan Mateković, pročelnik za društvene djelatnosti u Gradu Bjelovaru rekao je da donošenjem odluke Gradskog vijeća, ovaj datum će biti upisan u povijest visokog školstva u Bjelovaru.

Kada je osnovana Visoko tehnička škola, pa sve do danas, iznio je pročelnik Mateković istaknuvši da je Gradsko vijeće na sjednici održanoj 24. travnja, 2007. godine donijelo Odluku o osnivanju Visoke tehničke škole u Bjelovaru.

 


Vezano za ovaj važni datum, vijećnicima i predstavncima Veleučilišta u Bjelovaru obratio se i gradonačelnik Dario Hrebak.

 


 

Jednoglasno je donesena Odluka o promjeni naziva Visoko tehničke škole u Bjelovaru u Veleučilište u Bjelovaru, kao i Odluka o davanju prethodne suglasnosti na Statut Veleučilišta u Bjelovaru te Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju Visoke tehničke škole u Bjelovaru.

 


 

Zrinka Puharić, dekanica Veleučilišta u Bjelovaru

O novom nazivu “Veleučilište u Bjelovaru” dekanica Zrinka Puharić je istaknula:

 

 


 

Dekanica je također istaknula da njihovi studenti nemaju problema s poslom.

 

 


 

– Veleučilište u Bjelovaru ima tri preddiplomska stručna studija, Mehatroniku, Sestrinstvo i Računarstvo. Studije pohađa 743 studenta. Do sada je 543 studenta završilo i dobilo svoju diplomu, kazala dekanica Puharić.

 


 

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *