25. svibnja 2018

Jedinstveni „Hrvatski parfemi“ kreatora Deana Levačića na Pčelarskom sajmu u Gudovcu

Parfem je često onaj dodatak našoj svakodnevici zbog kojeg se osjećamo posebno i samouvjereno. Što ako pritom još možemo imati i poseban parfem?

Dean Levačić , hrvatski je kreator i proizvođač parfema iz Čakovca koji nose jednu posebnu notu, a to je sastav biljaka ubranih isključivo na hrvatskom tlu. Zbog toga njegovi parfemi imaju jedinstveni sastav i kombinacije što ih doista čini nesvakidašnjima i posebnima. Svoje parfeme Dean je predstavio i na 14. Međunarodnom pčelarskom sajmu u Gudovcu,  gdje je vodeći parfem bio upravo parfem od mente i meda.

 

Već deset godina, Dean dizajnira isključivo parfeme i to s posebnom pričom koja uključuje korištenje biljaka, koje rastu na području Hrvatske kako bi dobio autohtoni hrvatski proizvod. U širokoj lepezi proizvoda naći će se i parfemi od koprive, aronije, industrijske konoplje, cvijeta božura, tartufa i brojni drugi. U svojoj kolekciji posebno se ponosi i parfemom od koprive koji je radio za Koprivničku turističku zajednicu koja ga je predstavila prošle godine na Renesansnom festivalu. Da ostane vjeran svojoj ideji, koprivu bere isključivo u Koprivnici.

Njegova priča ima začetak u kombinaciji okolnosti s obiteljskom povijesti. Njegov djed je imao drvored ruža čije je latice brao i spremao, a nakon godina gledanja odlučio je i sam nešto takvo pokušati. Majka mu je radila u farmaceutskoj industriji, a i sam je u toj industriji odrađivao praksu i bavio se kozmetikom. Sve je kasnije rezultiralo time da Dean pokušava stvoriti posebne hrvatske parfeme s pozadinskom pričom, što čini se danas uspijeva prenijeti i na svoje kćeri koje uče i nastavljaju ovaj njegov posao.

 

Ono što je doista dodatna posebnost ovog kreatora je da je po želji spreman napraviti i jedinstvene parfeme po narudžbi, pri čemu klijent koji doista želi svoj parfem zajedno s Deanom ulazi u višemjesečni proces izrade parfema, pri čemu se prvo upoznaju, i Dean otkriva želje i sklonosti klijenata, a nakon toga tu su višekratna testiranja kako bi se dobila točno određena kombinacija željenih mirisa u pravilnom omjeru koji će u prvom redu odgovarati upravo koži klijenta da dođe do najvećeg izražaja. Ovaj proces traje minimalno devet mjeseci i predstavlja iscrpan rad za samog kreatora, te stoga ne treba čuditi cijena od 4000€ za bočicu vlastitog personaliziranog parfema. Međutim dodatna garancija neponovljivosti je i to što Dean nakon toga tu formulu ne koristi ni za jedan drugi parfem, te tako klijent može biti siguran da je njegova bočica jedinstvena u svijetu.

Levačić je svoje proizvode imao prilike predstaviti i na međunarodnom tržištu, s naglaskom upravo na parfemu od koprive. Također se može podičiti i zlatnom medaljom sa sajma inovatora u Osijeku na koji su ga pozvali, jer je prijavio svoj parfem od koprive na Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo. Time je patentirao svoj parfem što ga čini jedinim patentiranim parfemom u svijetu.

VIŠE O PARFEMIMA pročitajte i pogledajte na stranicama  www.urtica.com.hr

_______________________________________________________________

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *