21. ožujka 2018

Izložba Ivane Barišić Tomšić u Komercijalnoj i trgovačkoj školi Bjelovar

Školska knjižnica Komercijalne i trgovačke škole Bjelovar unazad deset godina razvila je bogatu kulturnu i javnu djelatnost. Među značajnijim aktivnostima su umjetničke izložbe, kojima se kod učenika nastoji razvijati osjećaj za lijepo i ljubav prema slikarstvu, estetski i umjetnički odgoj. Učenici u strukovnoj školi u svom nastavnom planu i programu nemaju umjetničke sadržaje i ovakve izložbe su prigoda da im se približi svijet umjetnosti i susret s umjetnicima.

Nova izložba bjelovarske akademske slikarice Ivane Barišić Tomšić otvorena je na Valentinovo, 14. veljače 2018. Njezin novi ciklus slika Kuća u prirodi bjelovarska kulturna javnost još nije imala prilike vidjeti i stoga veseli činjenica što je Ivana odlučila svoje nove radove predstaviti upravo u školskoj knjižnici. Sam naslov ciklusa upućuje na čovjekovu komunikaciju i uvjetovanost prirodom, potrebu boravka u prirodi, doživljaja njene ljepote, ali i potrebu očuvanja prirode i okoliša. Na jedanaest radova velikoga formata autorica je uspjela dočarati univerzalnost ljepote krajolika i ponuditi mogućnost kontemplacije te uranjanja u slikaričinin duhovni pejzaž.

Ivana Barišić Tomšić rođena je 1981. u Bjelovaru. Diplomirala je 2005. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi profesora Zlatka Kesera. Izlagala je na mnogo skupnih izložaba u domovini i inozemstvu, a samostalne izložbe (u periodu 2003. – 2018.) priredila je u Zagrebu, Garešnici, Čazmi, Kutini i Novoj Gradiški i Bjelovaru.

Za sve zainteresirane građane i ljubitelje umjetnosti, izložba je otvorena do 14. ožujka, 2018. Školska knjižnica radi od 8 do 19 sati, svaki dan. Dobrodošli!

Tatjana Kreštan, prof.

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *