23. travnja 2018

IZABRANO NOVO VODSTVO HSS-a Bjelovarsko-bilogorske županije

Održana Izborna skupština ŽO HSS Bjelovarsko-bilogorske županije

 

U Bjelovaru, 14. ožujka 2018. godine održana izborna skupština ŽO HSS-a Bjelovarsko –bilogorske županije, na kojoj je izabrano novo vodstvo županijske organizacije za naredno četverogodišnje razdoblje. Skupštini su se odazvali gotovo svi delegati, predloženi od općinskih i gradskih organizacija sa područja županije.

Prvi čovjek županijskog HSS-a je i dalje Boro Bašljan koji je kao jedini kandidat za novog predsjednika dobio jednoglasnu podršku svih delegata.

Za potpredsjednike ŽO HSS BBŽ izabrani su Tanja Novotni Golubić, Josip Dekalić, Dinko Pirak i Ivan Beljan. Siniša Kovačić izabran je za tajnika a za blagajnika Miljenko Kurevija. Skupština je izabrala i 10 biranih članova županijskog odbora, članove nadzornog odbora i časnog suda kao i delegate za Glavnu skupštinu HSS-a.

U izvješću o radu, predsjednik ŽO HSS-a Boro Bašljan, ujedno i načelnik općine Hercegovac, osvrnuo se na turbulentno razdoblje kroz koje je organizacija prolazila u prethodnom mandatnom razdoblju u kojem su se izmijenila četiri predsjednika. Također se osvrnuo na održane lokalne izbore, gdje je HSS ostvario kvalitetan rezultat na lokalnim te županijskoj razini. Rekao je da se činjenice, da je HSS druga stranka u županiji po broju osvojenih mandata, niti jedan HSS-ovac ne smije sramiti.

U završnom obraćanju naznačio je ciljeve za buduće razdoblje a to su osnaživanje postojećih organizacija, efektivnija suradnja sa Središnjicom, aktivan i konstruktivan angažman vijećnika u županijskoj skupštini, otvaranje tema bitnih za život ljudi u našim sredinama kao što su demografija, učinkovito pravosuđe i poljoprivreda.

Izbornoj skupštini kao gosti nazočili su predsjednik HSS-a Krešo Beljak, glavni tajnik HSS-a Ilija Ćorić i saborski zastupnici: Željko Lenart, Davor Vlaović i Mladen Madjer koji su se obratili nazočnima.  Gosti su u svom obraćanju pohvalili rad ove organizacije i istaknuli kako ova organizacija treba biti primjer ostalima, jer je organizacija, unatoč svim problemima, ostala jedinstvena.

Predsjednik Hrvatske seljačke stranke i saborski zastupnik Krešo Beljak u svom se govoru kritički osvrnuo na aktualnu politiku kao i cjelokupnu politiku koja se u Hrvatskoj vodila proteklih 25 godina, naglasivši da će HSS Hrvatskoj ponuditi programske alate za bolje sutra. “Ukoliko budemo složni i budemo radili u skladu sa našim tradicionalnim pozdravom: „ Vjera u Boga i seljačka sloga“, bit ćemo prepoznatljivi i jači – jer smo prvi i jer smo drugačiji.”Također je naglasio da je bitno na vrijeme se ozbiljno pripremati za buduće lokalne kao i sve druge izbore koji su pred nama.

Izvor informacija: HSS BBŽ

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *