23. travnja 2018

I ove godine besplatno ljetovanje za djecu u Tkonu

Ukupno 35-ero učenika slabijeg imovinskog stanja otputovalo je u srijedu 12. srpnja na ljetovanje u Tkon na otok Pašman. Djeca u odmaralištu ljetuju besplatno u sklopu programa koji Bjelovarsko-bilogorska županija provodi već dvadeset godina. Ove godine otpratit ćemo dvije grupe po 35-ero djece. Prva skupina odlazi danas i bit će tamo sedam dana, a nakon njih odlazi i druga grupa. Ovo je projekt u kojem Županija vrlo rado sudjeluje, pa se stoga tako dugo i održao. Vrijednost ovogodišnjeg projekta je 120.000 kuna koje ćemo u potpunosti financirati. U sklopu ljetovanja za učenike će biti organizirane i dodatne aktivnosti – rekla je dožupanica Bojana Hribljan koja je u jutarnjim satima ispratila djecu s Autobusnog kolodvora Bjelovar.

Županija je za put djeci pripremila i voće, grickalice, te sokove i vodu kako bi im put do Tkona što ugodnije prošao. S djecom su u pratnji bili i učitelji Osnovne škole Dežanovac, čije je odmaralište na otoku Pašmanu. Među ostalim aktivnostima za djecu je planirana i škola plivanja, te natjecanja u stolnom tenisu, pikadu, visećoj kuglani. Bit će organizirana i škola plesa, likovne radionice te kviz znanja, što će djeci upotpuniti narednih sedam dana. Koliko pak takvo ljetovanje znači roditeljima rekao nam je i Pejica Gavranović iz Velikog Trojstva koji je jutros otpratio svog sina na ljetovanje.

Bili smo jako ugodno iznenađeni činjenicom da je Petar dobio besplatno ljetovanje, i drago nam je zbog toga jer će malo otići vidjeti more. Ranije smo išli na ljetovanje dok je još bio maleno dijete, međutim prošlih godina si to više nismo mogli priuštiti sa četvero djece – rekao je Pejica Gavranović. Njegov sin Petar, učenik petog razreda, uzbuđeno je s prijateljem čekao autobus i rekao kako se veseli ljetovanju. Spakirao sam robu i grickalice, i jedva čekam da krenemo. Veselim se uživanju na plaži, kupanju, igri i druženju – rekao je Petar.

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *