26. travnja 2018

Gradski aktualni sat o vlasništvu Doma kulture, otklanjanju azbesta, zastavama po gradu, nazivu manifestacije, školama, cestama, projektima te kreditnom zaduženju grada

Održana je 4. sjednica Gradskog vijeća Grada Bjelovara na kojoj je  popularni Aktualni sat ponovno produžen, jer se za sjednicu prijavilo 17 vijećnika s pitanjima, a nakon pitanja slijedili su odgovori pročelnika, zamjenika gradonačelnika i gradonačelnika. Iako je vijećnik Bruno Zadro (HSLS) dobronamjerno upozorio da se radi o pitanjima čiji su odgovori već poznati javnosti, točnije o tome se već nekoliko puta pisalo i govorilo. Unatoč tome, održan je aktualni sat gdje je većinu pitanja i prijedloga postavio HDZ.

Tako je vijećnik Ivan Škalički (HDZ) pitao za školsko-sportske dvorane, točnije za slobodne termine kojih nema, jer većina termina je zauzeta od strane rekreativaca.

 


Škalički je dao i prijedlog:

– Što se tiče rezerviranja tih termina, godinama se povlače isti ljudi-rekreativci koji su rezervirali svoje termine. To je apsolutno nelogično. Moj prijedlog je, ako se ove godine ne može ništa napraviti, da se od iduće godine uvede on-line naručivanje, odnosno rezerviranje termina i prvenstveno u nekom periodu gdje bi sportski klubovi, točnije djeca imala prednost, a ostatak termina za rekreativce.

Drugo pitanje postavio je vijećnik Boris Abramović (HDZ) vezano za rješavanje imovinsko pravnih odnosa Doma kulture, te adaptacije i uređenje istog.

 

 


Vijećnica Višnja Biljan (HDZ) osvrnula se na raspuštanje Školskog odbora I. osnovne škole Bjelovar u ožujku ove godine. Evo što je vijećnica citirala i što ju je zanimalo.

 


Slobodan Žganjer (HDZ) postavio je dva pitanja. Prvo se odnosilo na uređenje Barutane, točnije kada će krenuti uređenje, jer ovako izgleda da donosimo odluke na papiru, a ništa ne radimo na tome, rekao je Žganjer i postavio drugo pitanje:

– Kada će biti završen Društveni dom u Gornjim Plavnicama? Po nekim mojim saznanjima neće, a ne znam iz kojih razloga, jer novci su bili osigurani u proračunu za 2017.

Žganjer je dao i prijedlog, a riječ je o rasvjeti od Zvijeraca prema obilaznici i plavničkim vinogradima, točnije kroz šumu, naglasivši da je ljudima neugodno prolaziti kroz tamnu šumu.

 

Dva pitanja postavio je i vijećnik Ivan Renić (HDZ).

 

 


Vijećnik Nenad Martinovski (HDZ) postavio je pitanje vezano za područje MO Hrgovljani.

– Stanovnici Hrgovljana pitaju, postoji li neka mogućnost da se na križanju Hrgovljana i Križevačke ceste postavi kružni tok ili semafor koji  pali crveno prilikom brze vožnje, jer su velike gužve posebno u jutarnjim satima kada ljudi odlaze na posao.

Pitanje je postavio i Ante Topalović (HDZ), uputio ga je direktorici Turističke zajednice Grada Bjelovara, Ani Kelek.

 

 


Topalović je dao i prijedlog za Bjelovarski doručak.

 

 


Pitanje je postavila i vijećnica Mirjana Horvatić (Damir Bajs NL).

 

 


Sabina Oltra (Damir Bajs NL) postavila je pitanje gradonačelniku vezano za projekte koji se financiraju iz strukturnih fondova Europske unije.

 

 


Željko Paun (Damir Bajs NL) postavio je dva pitanja.

 

 


Nenad Mrzlečki (HDZ) postavio je pitanje vezano za apliciranje natječaja na Fondove EU, odnosno je li Grad Bjelovar sufinancirao projektnu dokumentaciju poduzetnicima za prijavu na natječaje i ako nije, postoji li mogućnost da se to uvede?

Nenad Nekvapil (SDP) postavio je dva pitanja i jedan prijedlog, tražio je dozvolu za još jedan prijedlog, ali nije dobio.

 

 


Mario Holiček (HSLS) postavio je dva pitanja, prvo je bilo za stanovnike Križevačke ceste, točnije za voćnjak koji se nalazi na Križevačkoj cesti, a drugo je bilo vezano za Gradski stadion, hoće li se graditi ili ne?

Jasna Višjević (HNS) postavila je dva pitanja.

 

 


Dva pitanja postavio je i Davorin Posavac (Nezavisni vijećnik).

 

 


Igor Crnomarić (Nezavisni vijećnik) postavio je dva pitanja i dao jedan prijedlog.

 

 


Od ukupno 17 vijećnika koji su postavili pitanja, zadnja je bila vijećnica Zlatka Pemper (HSLS).

 

 

 


 

 

ODGOVORI NA PITANJA VIJEĆNIKA

 

 

Na pitanja vezana za Upravni odjel za komunalne djelatnosti i uređenje prostora, odgovorio je pročelnik Ivica Markovinović.

 


Pročelnik Milan Mateković odgovorio je na pitanja vezana UO za društvene djelatnosti.

 


Sonja Novak, pročelnica za gospodarstvo u Gradu Bjelovaru odgovorila je na pitanje vezano za Dom kulture u Bjelovaru i druga koja su vezana za njezin resor.

 


Mirela Bašić, pročelnica UO za financije i javne prihode u Gradu Bjelovaru odgovorila je na pitanje Jasne Višnjević, vezano za gradsku blagajnu.

 


Na pitanja vijećnika odgovorio je i zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić.

 


Kao što slijedi, na većinu pitanja odgovorio je gradonačelnik Dario Hrebak.

 


Na pitanje vijećnika Topalovića o manifestaciji Božić u Bjelovaru ili Advent u Bjelovaru, gradonačelnik je rekao:

 


Na prijedlog vezan za Bjelovarski doručak, Hrebak se složio.

 

 


Na pitanje vijećnice Sabine Oltra, vezano za projekte i projektnu dokumentaciju, gradonačelnik je odgovorio:

 

 


Na pitanje vijećnika Nenada Nekvapila, vezano za cestu prema Purićanima i vezano za gradski proračun, točnije pomoć sugrađanima, Hrebak je rekao:

 


Na pitanje vijećnika Holičeka, vezano za nogometni stadion, gradonačelnik je odgovorio:

 


Na pitanje vijećnika Davorina Posavca, vezano za kreditno zaduženje Grada Bjelovara, gradonačelnik je odgovorio:

 


Na pitanje vijećnika Igora Crnomarića, vezano za dvoranu Sokolane i vezano za zastave u gradu, Hrebak je rekao:

 


Gradonačelnik je odgovorio i na pitanje vijećnice Zlatke Pemper, vezano za djecu s poteškoćama u razvoju.

 

 

 

 


 

 

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *