22. siječnja 2018

Gradonačelnik Hrebak uručio računalo Matici umirovljenika Bjelovar i uvidio da treba i klima koju će što prije riješiti

Gradonačelnik Dario Hrebak u srijedu 2. kolovoza posjetio je Maticu umirovljenika Bjelovar zajedno sa suradnicima. Tom prigodom članovima je uručio računalo kako bi mogli obogatiti sadržaj i svoje djelovanje unutar Matice.

– Odlučili smo reagirati na članak jednog bjelovarskog portala. Naime pratimo što se u gradu događa i što je potrebno našim sugrađanima. Na napis kako umirovljenicima nedostaje računalo za korištenje reagirali smo tako da smo pronašli računalo u Gradskoj upravi koje se više ne koristi i donirali smo ga Matici. Računalo je funkcionalno i više nego dovoljno za njihove potrebe. Drago mi je što smo mogli pomoći i mislim da moramo poticati aktivnost starije generacije, i to što žele koristiti Internet. Računalo im je ustupljeno na trajno korištenje i vjerujem da je to jedna dobra sinergija i primjer naših reakcija na ono što drugi uoče kako bi se poboljšala suradnja s pojedinim strukturama građana, rekao je gradonačelnik Dario Hrebak.

 

U prostoru Matice umirovljenika tijekom ljetnih dana dosta je teško biti jer nema klime. Gradonačelnik Hrebak odgovorio je i na taj komentar rekavši kako je iznenađen da klima nije već instalirana, te da će se pozabaviti i tim problemom.

– Do današnjeg dana nismo dobili nikakav zahtjev za potrebom klime, međutim vjerujem da je gospodin Crnogaj dosta skroman sa svojim zahtjevima. Interesantno je da se prije čulo za računalo nego za klimu, međutim to može biti i pohvalno jer znači da naši umirovljenici i u ovoj životnoj dobi žele otkrivati neke nove horizonte, dodao je Hrebak.

Predsjednik Matice umirovljenika Bjelovar Josip Crnogaj objasnio je kako je potreba za računalom došla zbog činjenice da je dvadesetak umirovljenika prošle godine prošlo edukaciju za korištenje računala.

– Drago nam je što smo dobili računalo i zahvaljujemo se gradonačelniku na pomoći. Interes za korištenjem računala porastao je otkako su članovi prošli edukaciju, a dolaze ovdje i dosad ga nisu mogli koristiti. Računalo će već danas biti u funkciji i članovi su se već „nabrijali“ na korištenje. I dalje ima onih koji dolaze ovdje i kartaju, igraju šah, ali sad će biti i onih koji će moć doći i surfati, rekao je Josip Crnogaj.

 

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *