22. siječnja 2018

Gradonačelnik Hrebak potpisao 23 ugovora s udrugama kojima su odobrene jednokratne financijske potpore za njihove programe i projekte

22 bjelovarske udruge dobile su jednokratna financijska sredstva za izvedbu svojih programa i projekata. U srijedu 2. kolovoza potpisani su ugovori između predstavnika udruga i Grada koji je novac izdvojio iz Proračuna za 2017. godinu. Gradonačelnik Dario Hrebak potpisao je ugovore i ime Grada i prigodno se obratio nazočnima objasnivši značaj udruga u životu grada Bjelovara.

 

– Zadatak Udruga civilnog društva je promovirati mir, toleranciju i međusobno uvažavanje. Upravo stoga Grad Bjelovar je i ove godine odlučio značajno financijski pomoći rad udruga financiranjem različitih programa i osiguravanjem prostora za njihov rad. Danas sa 22 udruge potpisujemo 23 ugovora, kojima će se ukupno izdvojiti 500 kuna, objasnio je gradonačelnik Dario Hrebak te dodao kako je dosad ove godine već odobreno 83.000 kuna za udruge čime ukupno financiranje udruga za ovu godinu na ovom natječaju iznosi preko 216.000 kuna.

Gradonačelnik je ujedno čestitao udrugama na dobrim projektima i rekao kako će ih Grad i dalje nastaviti podržavati. Izrazio je i želju da se udruge ohrabre na prijavljivanje projekata pri EU fondovima, te da se ostvare i dugoročna partnerstva između Grada i udruga na temelju toga.

Sredstva su ostvarile kulturne, manjinske, veteranske, sportske i zdravstveno-socijalne udruge, a među njima se našao i Bjelovarski brass ansambl koji je ostvario sredstva za izdavanje CD-a nosača zvuka. Predsjednik Zlatko Strčić rekao je kako se radi o dijelu sredstava potrebnom za izdavanje nosača zvuka, dok su ostalo prikupili od sponzora.

– Radi se o generaciji učenika koja zajedno surađuje oko pet godina, od kojih je dio postao i student Muzičke akademije u Zagrebu. Oni su izuzetno talentirana generacija koja je osvojila i brojne državne naslove, i smatrao sam zanimljivim ovjekovječiti njihovo djelovanje u ansamblu. Materijal i projekt su zapravo dovršeni, ovo je druga faza projekta koja će omogućiti umnožavanje materijala, a nadamo se da ćemo u trećoj fazi najesen moći napraviti i promociju CD-a. Ideja nam je napraviti promociju kroz večer kompozitora u Bjelovaru i o tome razgovaramo s gradonačelnikom. To bi bila i kulturna promidžba Bjelovara, a dio CD-a ostao bi kao glazbeni suvenir koji bi se podijelio gostima Bjelovara, rekao je Zlatko Strčić.

ODLUKA o odobravanju i rasporedjivanju jednokratnih financijskih potpora

 

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *