21. travnja 2018

Gradonačelnik Hrebak organizirao prijem za članove Kluba američkog nogometa Bjelovar – Greenhorns

U četrvrtak, 15.ožujka  u maloj vijećnici Grada Bjelovara održana je konferencija za medije na kojoj je  gradonačelnik Dario Hrebak ugostio članove Kluba američkog nogometa Bjelovar – Greenhorns.

Svrha konferencije bila je dodatno populariziranje američkog nogometa i predstavljanje planova za novu nadolazeću sezonu.

Grad Bjelovar je donirao Greenhornsima 3 000,00 kuna za kupnju novih dresova.

– Hvala dečkima što već 10 godina njeguju tradiciju i drže klub na okupu, na jednoj zavidnoj visokoj razini, rekao je gradonačelnik i nastavio:

___________________________________________________________________

Predsjednik Kluba Dino Dozan zahvalio se Gradu na donaciji i dugogodišnjoj suradnji:

– Zahvaljujem se gradonačelniku na donaciji za dresove i mogu reći da od samih početaka, znači unazad 10 godina imamo sjajnu suradnju s Gradom Bjelovarom.

Dozan je istaknuo i planove za novu sezonu uz ostvarenje što boljih sportskih rezultata te sudjelovanje u raznim humanitarnim akcijama kao i snimanje dokumentarnog filma o klubu.

___________________________________________________________________

Klub broji 35 članova od kojih je 15 juniora.

Kao i svi drugi sportski klubovi i Greenhornsi, iako najtrofejniji klub u Hrvatskoj susreću se s problemom odlaska igrača u druge gradove i države zbog posla, pa su iz tog razloga odlučili oformiti juniore, pojasnio je dopredsjednik i trener Luka Grof.

___________________________________________________________________

Što se tiče financiranja kluba, većinom se sami financiraju te uz pomoć Grada Bjelovara. Luka Grof je pozvao potencijalne sponzore da se jave sa željom da sponzoriraju klub, jer bi i sponzori imali koristi od toga.

__________________________________________________________________

Da američki nogomet nije samo muški sport dokazuju Greenhornsi koju su oformili i žensku ekipu, no problem je što je manjka ženskih klubova u Hrvatskoj.

___________________________________________________________________

Jedan od članova juniorske ekipe Leon Orlić je rekao:

– Krenuo sam trenirati američki nogomet zbog svojih prijatelja. Nisam očekivao da će me privući i da će ekipa biti tako dobra. Kad sam vidio kako sve funkcionira, zainteresiralo me i nastavio sam trenirati.

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *