23. travnja 2018

Gradonačelnik Hrebak najavio da će od 2018. najveća cijena dječjih vrtića biti 600 kuna

Kako se u javnosti proširila vijest da će jedan od dječjih vrtića poskupjeti, gradonačelnik Dario Hrebak je reagirao na to i održao sastanak s predstavnicima svih bjelovarskih dječjih vrtića. Razgovaralo se o svemu, a posebno o temi smanjenja cijena vrtića, a ne povećanja.

Nakon tog sastanka, gradonačelnik je sa suradnicima i predstavnicima vrtića održao  konferenciju za medije, u srijedu 18. listopada u prostorijama Grada Bjelovara.

Vezano za cijenu vrtića, Hrebak je istaknuo da je preuzimanjem dužnosti gradonačelnika rekao da će od 01.01.2018. godine, cijena vrtića u Bjelovaru biti manja.

– Naravno da je javnost reagirala na poskupljenje, a pogotovo kad smo najavili smanjenje cijena.

 

Gradonačelnik je također istaknuo da moraju raditi na uvođenju reda, naglasivši da nisu vrtići jedini krivci, već i oni u Gradu, pa stoga moraju razgovarati i naći zajedničko rješenje.

– Donijeli smo oduku da prvo idemo u rješavanje nelogičnosti kod svih vrtića, gradskih i privatnih. Ustanovili smo da roditelji djece u privatnim i gradskim vrtićima ne plaćaju istu cijenu, odnosno roditelji iz susjednih općina, i susjednih županija. Imamo djece koja dolaze u vrtiće iz susjednih županija. Rekao sam da ćemo uvesti reda i da ne mogu neki imati veće privilegije od drugih. Svi smo realni i racionalni ljudi, sjeli smo i razgovarali, i došli do zaključka da to nije pravedno i da nije fer prema drugima. Stoga ćemo takve stvari definitivno staviti na svoje mjesto, naglasio je Hrebak i nastavio:

 

O povicima vezanim za sufinanciranje gradskog vrtića, Hrebak je istaknuo:

 

Na konferenciji je gradonačelnik također rekao da će u 2018. najveća cijena vrtića biti 600 kuna i to za sve dječje vrtiće, a isto tako da će 2019. godine cijena vrtića biti 500,00 kuna.

 

 

Kako je u javnosti izašlo da će poskupjeti Dječji vrtić Ciciban, ravnateljica vrtića Senka Ivanušec je istaknula:

 

Na pitanje o poskupljenju vrtića, odnosno zašto je došlo do takvih informacija, ravnateljica je odgovorila:

 

Na kraju je gradonačelnik rekao da nema dijeljenja na privatne i gradske vrtiće te da svako ima svoje pluseve i minuse, i da je najvažnija zajednička suradnja što su i potvrdili, a sada kreću u ispravljanje nelogičnih anomalija kao što je niža cijena za djecu iz općina, a to je zaista nelogično i moramo svi podnijeti jednaki teret, naglasio je Hrebak i dodao da mu je drago što u naše vrtiće dolaze djeca iz susjednih općina, ali za sve mora biti isto.

 

 

Povezani članci

1 Komentar

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *