24. svibnja 2018

Gradonačelnik Dario Hrebak uručio nagrade najboljim natjecateljima u oranju i najboljim uzgajivačima pasmine konja Gidran

Grad Bjelovar je tradicionalno i ove godine na Jesenskom sajmu u Gudovcu, u nedjelju 10. rujna, organizirao prijem na gradskom štandu za bjelovarske sudionike 16. natjecanja orača i 8. natjecanja u oranju konjskom zapregom Bjelovarsko-bilogorske županije održanih 14. srpnja 2017. u Velikoj Pisanici.

Osim bjelovarskih natjecatelja u oranju, Grad Bjelovar je organizirao prijem i za uzgajivače ocijenjenih konja Povijesne postrojbe Bjelovarski graničari – Husari 1756. Kao i dosadašnjih godina, Jesenski sajam je poznat po izložbi konja i ocjenjivanju najbolje pasmine konja Gidran. Tako je bilo i u subotu u aukcijskoj dvorani gdje je održan prikaz konja, a isto tako i ocjenjivanje najbolje pasmine. Tim povodom je i organiziran prijem na kojem je bjelovarski gradonačelnik uručio nagrade najboljima uzgajivačima Gidrana.

Na prijemu su prisustvovali i predstavnici prijateljskog grada Igala iz Mađarske i njihov gradonačelnik Gyulu Obbása. Svečani prijem bio je i prigoda da bjelovarska Povijesna postrojba graničari – Husari proglasi gradonačelnika Igala svojim počasnim članom.

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *