22. svibnja 2018

Gradonačelnik Dario Hrebak sa suradnicima obišao radove u Radničkom naselju

Gradonačelnik Dario Hrebak obišao je sa svojim suradnicima u petak 16. lipnja Radničko naselje u kojem su u tijeku ili se završavaju radovi na izgradnji fekalne kanalizacije te rekonstrukciji ceste s izgradnjom oborinske vode.

– Ovo je jedan od najvažnijih projekata u Bjelovaru posljednjih nekoliko godina. Stanovnici Radničkog naselja imali su puno problema s odvodnjom i poplavama pri svakoj malo jačoj kiši, tako da je ovo projekt koji su oni čekali zadnjih dvadeset godina. Dosad je ovdje uloženo preko 11 milijuna kuna, a prema procjeni za dovršetak projekta potrebno je još 5 i pol milijuna kuna. Vjerujem da ćemo do kraja godine i to završiti, i da će postati prekrasno naselje u kojem će uživati i njegovi stanovnici, rekao je gradonačelnik Dario Hrebak.

Hrebak je također naglasio da ne treba zanemariti činjenicu da ovo nije njihov projekt već projekt bivše vlasti koja se odlučila na  uređenje Radničkog naselja i da je to podržao kao gradski vijećnik.

 

– Projekt je iznimno veliki što se tiče financijskih izdataka i treba zahvaliti bivšoj vlasti što se odlučila na to jer korist će imati samo stanovnici koji žive u ovom dijelu naselja. Kao što sam rekao, riječ je o dobrom projektu i stoga je važno nastaviti i završiti projekt, naglasio gradonačelnik Hrebak.

Pročelnik UO za infrastrukturu Ivica Markovinović napomenuo je kako su u završnim radovima ostale za obuhvatiti još dvije ulice. Cjelovito rješenje uređenja naselja i izmjena urbanističkog plana koji je bio preduvjet za izgradnju kanalizacije započeli su pred pet godina, a radovi su započeli pred tri godine.

 

– Izgrađeno je oko 3 kilometra odvodnje i 250 priključaka. Izgrađene su prometnice, a slijedi nastavak izgradnje Prilaza II. Uz izgradnju oborinske i fekalne kanalizacije, te prometnica, i ostala poduzeća i distributeri, odnosno Elektrometal d.d. i HEP su izvršili izmjenu instalacija. Sada imamo jedno u potpunosti novouređeno naselje, pojasnio je Ivica Markovinović te dodao kako se eventualni nedostatci trebaju prijaviti jer je rok za njihovo uklanjanje dvije godine od izgradnje.

Vojislav Vrajić jedan je od stanovnika Radničkog naselja i član mjesnog odbora koji je potvrdio kako je naselje imalo velikih problem s kanalizacijom i odvodnjom.

– Jasno je da je dolazilo do velikih problema jer su radovi bili loše napravljeni. To će se najbolje vidjeti tek kad krene obnova slijedećeg dijela. Međutim sada se nadamo boljem rješenju i boljim uvjetima. Zahvaljujem prethodnom vodstvu Grada na započetom projektu, a s novim vodstvom se nadam još boljoj suradnji – rekao je Vojislav.

Hrebak je napomenuo kako su poteškoće i dalje moguće s obzirom na konfiguraciju terena, ali je još jednom istaknuo kako svaku poteškoću treba prijaviti i one će se ekspresno ukloniti kao što je već dosad bilo rješavano.

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *