24. svibnja 2018

Gradonačelnik Dario Hrebak posjetio I. osnovnu školu Bjelovar

Gradonačelnik Dario Hrebak sa suradnicima nastavio je obilazak bjelovarskih osnovnih škola s ciljem veće suradnje i uvidom u uvjete i kvalitetu rada, kao i provjeru provedbe projekta „Bjelovarski doručak“.

Tako je u petak 22. rujna obišao I. osnovnu školu Bjelovar.

– Prvenstveno smo danas došli vidjeti kako se provodi projekt „Bjelovarski doručak“ i zadovoljni smo onim što smo vidjeli. Djeca doista svakodnevno jedu svježu hranu iz bjelovarskih vrtova. Također mi je važno ono što sam saznao a to je da se I. Osnovna škola planira uključiti u projekt „Pametna škola“ poput još nekih naših osnovnih škola. Grad Bjelovar će školi pripremiti projektnu dokumentaciju za energetsku obnovu dviju područnih škola u Novim Plavnicama i Cigleni. U Novim Plavnicama smo pomogli pri uklanjanju starog krova koji je bio u derutnom stanju i sastavljen od opasnih materijala. Te smo radove obavili u sklopu projekta uklanjanja azbestnih ploča sa svih bjelovarskih javnih ustanova, rekao je gradonačelnik Hrebak.

Hrebak je podsjetio kako je I. osnovna škola bila dosta spominjana u medijima, i to u lošem tonu, međutim nada se da će se to sada promijeniti. S tim ciljem sastavljen je i novi Školski odbor. Planira se i sastanak s nastavnicima koji bi trebali izreći svoje mišljenje što bi još trebalo promijeniti u školi. Gradonačelnik je također podsjetio kako su škole neovisne i slobodne same aplicirati na europske projekte, i poručio kako ih potiče na to. Dodao je kako je prilikom obilaska škola uočeno dosta problema u matičnim i područnim školama koje su pod ingerencijom grada. Međutim u rješavanje problema se krenulo i nastavit će se, jer slijedi svoj stav kako se svaka kuna uložena u obrazovanje trostruko vraća.

Gradonačelnik je sa suradnicima prisustvovao i velikom odmoru u školskoj blagovaonici gdje je imao priliku i pojesti jedan uobičajeni školski obrok, miješano varivo s komadima junetine, sve od svježeg sezonskog povrća i mesa od dobavljača s bjelovarskog područja.

Ravnateljica I. osnovne škole Tatjana Landsman zadovoljna je sa uvođenjem Bjelovarskog doručka u školama, istaknuvši da u potpunosti podržavaju novi  projekt Grada Bjelovara.

1. osnovna škola Bjelovar broji iza sebe brojne uspjehe i sudjelovanje u projektima. Ponose se činjenicom da su socijalno osjetljiva škola te osiguravaju besplatne obroke za djecu slabijeg imovinskog stanja. Također su zbog ranije implementacije e-Dnevnika u matičnoj i svim područnim školama, te zbog opremanja svih učionica računalima zahvaljujući donaciji uvršteni u digitalno zrele škole. Za suditi je stoga kako neće imati problema s prijavom na projekt „Pametne škole“. Jedina su škola u Hrvatskoj koja je u isto vrijeme sudjelovala i realizirala dva Erasmus+ projekta, čiji su ciljevi bili naglasiti učenje stranog jezika, te mobilnost za svrhu učenja za pojedince. Tu su i brojne druge činjenice koje govore kako je riječ o kolektivu koji doista radi na razvoju obrazovanja i osobnom rastu članova kolektiva kako bi u krajnjem cilju učenici imali što kvalitetniju nastavu i time maksimalno iskoristili sve mogućnosti za učenje.

 

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *