21. veljače 2018

Gradonačelnik Dario Hrebak obišao radove na Dječjem vrtiću Bjelovar, završetak najavljuje za rujan

Bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak sa suradnicima je obišao radove na objektu Dječjeg vrtića Bjelovar u Ulici Alojzija Stepinca. Podsjećamo, riječ je o energetskoj obnovi vrtića, a radovi na objektu počeli su 1. ožujka 2017. godine. Projekt se sufinancira se iz Europskog fonda za regionalni razvoj te Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i vrijedan je 3.770.129,25 kuna.

To je pilot projekt Energetske obnove zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja. Vrijednost prihvatljivih troškova na ovom projektu je oko 3 milijuna i 300 tisuća kuna. Ti troškovi se financiraju iz Europskog fonda za regionalni razvoj, oko milijun kuna, te Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost oko milijun i 94 tisuće kuna. Grad Bjelovar sudjeluje sa svojim vlastitim sredstvima u visini milijun i 200 tisuća kuna. Nakon završetka radova biti će to lijep i moderan objekt, no važnija je činjenica da će energetski troškovi biti smanjeni. Već sada znamo da nakon energetske obnove ovog objekta, slijedi obnova i matične zgrade Dječjeg vrtića Bjelovar. Grad je za tu obnovu putem natječaja tražio milijun i 600 tisuća kuna, dok je ukupna vrijednost projekta procijenjena na 3 milijuna i 156 tisuća kuna. Okvirno vrijeme izvršenja radova je oko dvije godine, rekao je Hrebak te s medijima podijelio još jednu lijepu vijest.

Naime, Grad Bjelovar je prije desetak dana primio obavijest o uspješnom prolasku još dva projekta. Tako će u postupak obnove ići i glavna zgrada Dječjeg vrtića Bjelovar na Matoševom trgu, čija je vrijednost oko četiri milijuna kuna te II. osnovna škola Bjelovar s približno istim iznosom. Riječ je o velikim i vrijednim investicijama, a prema gradonačelnikovim riječima, Bjelovar će ukoliko nastavi ovim tempom, zaista postati jedno veliko gradilište. Naglašava kako je Grad iznimno zadovoljan s tijekom obnove Dječjeg vrtića u Ulici Alojzija Stepinca. Svi radovi teku svojom dinamikom, plastična stolarija je u unutrašnjem djelu objekta postavljena, dok se radovi na vanjskoj ovojnici privode kraju. Procjenjuje se da bi početkom rujna svi radovi trebali biti završeni.

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *