24. travnja 2018

Građani odabrali – „Kauflandovu“ donaciju od 20 tisuća kuna dobili učenici V. osnovne škole Bjelovar

Otkako je novouređeni Kaufland nedavno u Bjelovaru otvorio svoja vrata, mnogi Bjelovarčani izuzetno su zadovoljni novitetima koji su ih dočekali. Vrlo brzo nakon otvorenja, građani su dobili priliku glasati za, prema njihovom mišljenju najpotrebitije za koje je Kaufland namijenio vrijednu donaciju u iznosu od 20 tisuća kuna. Kutije s kuponima punile su se veoma brzo, a najviše kupona prikupili su učenici V. osnovne škole. Tim povodom, učenike, kao i ostale djelatnike posjetila je predstavnica Kauflanda, zajedno sa bjelovarskim gradonačelnikom Dariom Hrebakom.

–  U sklopu otvorenja novog centra željeli smo napraviti nešto dobro i pozitivno za našu lokalnu zajednicu. Uvijek je to nekako lakše učiniti kada sami odredite kome ćete donirati novac. Međutim, ovaj smo put učinili iznimku i kupcima dali da odluče kome će donaciju namijeniti. Nakon kupovine, kupci su dobili mali kupon pomoću kojeg su glasali za određenu udrugu, instituciju, zajednicu.  Glasovalo se do 25. listopada i brojanje kupona je još u tijeku, no aktualne brojke su pokazale, a i prema popunjenosti kutija, vidljivo je da je kutija V. osnovne škole daleko najpopunjenija. Prema trenutnim podacima, škola ima 6 tisuća i 857 glasova. Samo za usporedbu, Vatrogasna zajednica Bjelovar dobila je 1 530 kupona. Kupci su također mogli glasovati i za NK Bjelovar, Dom za starije i nemoćne osobe Bjelovar, Azil za životinje Šapa. Građanima smo na taj način željeli pružiti raznolikost. Teško je naći ustanove u jednom gradu koje imaju isto područje djelovanja, a željeli smo pokazati da postoje različite mogućnosti pomoći. Iskreno, mi smo se zaista nadali da će pobijediti ova škola i vrlo smo sretni da su naši kupci pokazali koliko su društveno i socijalno osjetljivi. Škola je tako dobila donaciju vrijednu u obliku poklon bonova za kupovinu u našem centru. Sigurni smo da im je takav oblik pomoći vrlo potreban, jer pomoću donacije mogu kupiti apsolutno sve što se nalazi u našem asortimanu. Poslovnicu smo renovirali iz razloga što je u Bjelovaru otvorena među prvima u državi. Nakon toliko vremena, zaista je trebalo uložiti u obnovu i osvježenje. Dojam je sada, kako za kupce, tako i za naše djelatnike puno ugodniji, a cijeli sustav je puno pregledniji, rekla je Marija Franić, voditeljica koorporativnih komunikacija Kauflanda.

–  Akcija se održala pod nazivom „Vi birate – mi darujemo“. Dobiveni iznos kroz bonove svakako će nam dobro doći. Namjeravamo nabaviti novo posuđe za kuhanje, didaktičke igračke, a više-manje ćemo se pokušati bazirati na malo vrjednijim stvarima, odnosno nečemu što nam u ustanovi nedostaje, otkrila je ravnateljica Jasmina Vuković.

 

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *