26. travnja 2018

Grad Bjelovara u suradnji s V. osnovnom školom otvara kabinet za asistivnu tehnologiju s najsuvremenijom opremom koja će biti od veliki pomoći pri učenju i rehabilitaciji djece s poteškoćama

Pri posjeti V. osnovnoj školi gradonačelnik Dario Hrebak je najavio da je Grad Bjelovar odlučio u suradnji sa školom napraviti jedan kabinet za asistivnu tehnologiju.

Financijska konstrukcija za izradu kabineta je posložena, samo čekamo realizaciju. Od 1. siječnja 2018., sva djeca i njihovi roditelji moći će koristiti sadržaje kabineta. Nažalost, broj takve djece se povećava i na taj ćemo način pomoći svim onim roditeljima koji svakodnevno idu u Zagreb, Križevce, Daruvar i svoju djecu vode na različite oblike vježbi.

To je potvrdila i ravnateljica V. osnovne škole Bjelovar, Jasmina Vuković istaknuvši da je to izuzetno važno za djecu s poteškoćama, a posebno u početnim godinama kada se na mozak još uvijek može djelovati izvana, različitim stimulacijama.

– Jedan od načina na koji možemo stimulirati dijete je oprema u spomenutom kabinetu za asistivnu tehnologiju. Škola će imati najsuvremeniju opremu koja trenutno postoji na tržištu. U Hrvatskoj takva oprema jedino postoji u kabinetu i Istri, odnosno Puli. Pomoću te opreme i različitih instrumenata vrši se potpuna senzomotorička stimulacija. U pitanju su svjetleći jastuci, bluetooth zvučni sistem, mobilni interaktivni podni projekcijski sustav, vibrirajuće mekane sklopke, 3D kompilacijski zvukovi koji umiruju dijete i još puno toga. Na takav način dijete stimuliramo vizualno, auditivno, kinestetski, dakle na sve moguće načine.

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *