22. siječnja 2018

Grad Bjelovar uključio se u informacijski sustav e-Pošta, i od sada građani svoje račune mogu plaćati putem servisa ePošta i aplikacije mPošta

Nedavno je najavljena reforma Gradske uprave, kao i njezina informatizacija koja je u tijeku. S Hrvatskom poštom Grad Bjelovar ulazi u projekt izdavanja e-Računa koji će uvelike smanjiti troškove, papirologiju i povećati učinkovitost u radu službenika i u komunikaciji s građanima.

Ugovor o poslovnoj suradnji i uključenju u informacijski sustav e-Pošta za elektroničku razmjenu podataka potpisan je 29. rujna na Dan grada Bjelovara i Dan bjelovarskih branitelja. Ugovor je potpisao gradonačelnik grada Bjelovara Dario Hrebak i direktor Društva HP Hrvatska pošta d.d. Ivan Čulo.

Bjelovar će biti jedan od prvih gradova u ovom dijelu kontinentalne Hrvatske koji će imati takvu vrstu usluge, a kojom se inače mogu koristiti svi punoljetni domaći i strani građani. Više o tome rekao je gradonačelnik Hrebak istaknuvši da je riječ o projektu koji su najavili prije mjesec dana, i da je to novi i dodatni korak grada Bjelovara prema „pametnom gradu“ i gradu novih tehnologija.

–  Ovo je nova tehnološka usluga koja će omogućiti brži rad Gradske uprave. Suradnja s Hrvatskom poštom postoji i sada, ali je uvijek netko morao nositi naloge. Potpisivanjem ovog ugovora, Grad Bjelovar ulazi u projekt izdavanja e-Računa i to je korak prema informatizaciji gradske uprave. Ono što je važno, a to je da korisnici mogu plaćati sve račune prema gradu putem mobilne aplikacije e-Pošta, a isto tako će svi nalozi od strane Gradske uprave prema korisnicima ići digitalnim putem na Hrvatsku poštu, a Hrvatska pošta će dalje distribuirati daljnjim korisnicima, pojasnio je gradonačelnik Dario Hrebak.

Direktor Društva HP Hrvatska pošta Ivan Čulo izrazio je zadovoljstvo što je Grad Bjelovar jedan od prvih gradova koji se digitalizira u ovom smjeru, ne samo u kontinentalnom dijelu već u cijeloj Hrvatskoj.

– Pozivam sve građane grada Bjelovara da dođu u Poštanski ured i potpišu pristupnicu za uslugu e-Pošta kako bi mogli plaćati sve račune prema Gradu Bjelovaru, ali ne samo gradu već i prema Komunalcu i drugim tvrtkama, rekao je direktor Ivan Čulo i dodao da su digitalne usluge Hrvatske pošte sastavni dio njihove strategije, a isto tako da nastavljaju raditi na novim implementiranim rješenjima.

Čulo je također naglasio da će uz pomoć gradonačelnika ovakvih aktivnosti biti sve više.

Ante Topalović, predsjednik Gradskog vijeća Grada Bjelovara rekao je da će usluga sigurno koristiti našim sugrađanima, jer pojednostavljuje i pojeftinjuje način plaćanja računa.

 

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *