22. svibnja 2018

Grad Bjelovar organizirao prijem za bjelovarske rukometašice koje su na međunarodnom turniru u Italiji osvojile prvo i drugo mjesto

Ženski rukometni klub Bjelovar u rodni se grad vratio s odličnim rezultatima s međunarodnog turnira. U talijanskom Sand in Taufers ekipa U-18 osvojila je izvrsno prvo mjesto u konkurenciji od 12 ekipa, dok je ekipa U-16 osvojila drugo mjesto u konkurenciji od 14 ekipa. Tim povodom je zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić organizirao prijem u maloj vijećnici Grada Bjelovara u srijedu 5. srpnja, kako bi im čestitao na uspjesima.

– Pozdravljam vas u osobno ime ali i u ime gradonačelnika Daria Hrebaka. Svi znamo da ste danas ovdje zbog sjajnih rezultata i iskreno vam čestitam na njima. Iza tog rezultata stoji veliki rad i trud što najbolje znate i sami, vi kao i vaši treneri i vaši roditelji. Grad Bjelovar kao grad rukometa će vam pomoći. S mišlju kako će se za vašu ekipu i za naš grad još čuti želim vam još puno dobrih rezultata, rekao je Igor Brajdić te dodao kako će se sa okupljenima i dalje susretati u vidu podrške ali i suradnje za daljnje unaprjeđenje rukometa u Bjelovaru.

 

Pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti i predsjednik ŽRK Bjelovar Milan Mateković zahvalio se zamjeniku gradonačelnika na susretu.

– Klub je u ovoj godini imao izvrsne rezultate i u nacionalnim natjecanjima. Djevojke su se natjecale i u drugoj ligi, i ukupno smo veoma zadovoljni. Ovo nam je drugi međunarodni turnir, i on je kruna svih dosadašnjim rezultatima u ovom sastavu. Mora se ovdje istaknuti da je klub pokrio troškove u suradnji s roditeljima koji su djeci platili smještaj i hranu u Italiji. Na tome smo im zahvalni. Drago nam je što imamo i priljev novih sportašica, pa smo tako upisali i novih 50-ak članova. Ipak, ovi rezultati su oni koje ističemo i na njima im još jednom čestitamo, rekao je Milan Mateković.

Svoje dojmove o turniru prenijela je kapetanica ekipe Vanja Radičević, rekavši da je lijep osjećaj vratiti se kući sretan i s medaljom.

– Finale nam je svakako bilo najteže. Igrali smo protiv njemačke ekipe i pobijedili smo ih 5:4. Svih dana smo bili zajedno, mlađa i starija ekipa, i puno smo se družile i zbližile. Bilo je i naših klubova, Trešnjevka i Buje, i s njima smo proveli najviše vremena, rekla je

 

– Još jednom se želim zahvaliti dogradonačelniku na primanju i prilici da predstavimo izvrsne rezultate koje postižemo već dvije godine. Nažalost, manje nas se prati u odnosu na druge ekipe i sportove. Nadam se da će se to ubuduće promijeniti jer ove djevojke su doista sposobne napraviti velike rezultate. Kroz dvije do tri godine mogli bismo pisati ne samo bjelovarsku nego i hrvatsku rukometnu povijest. To posebno naglašavam jer imamo ograničen budžet. Dok su sve ekipe dolazile s velikim autobusima i bili u hotelima mi smo spavali u učionici s vrećama za spavanje i jeli hranu koju su djeca nosila od kuće. A i na taj način smo ih lako dobili, naglasio je trener starije ekipe Dario Obran.

 

Dogradonačelnik Brajdić naglasio je da će podrška Grada dogodine biti puno veća, te da će stati iza ženskog rukometa da im se osiguraju što bolji uvjeti. Tim više što se ekipa dogodine sprema na isti turnir.

Još jedan od bitnih rezultata donesla je golmanica Karmela Pokopac, koja je proglašena najboljom golmanicom turnira, među ukupno 140 ekipa koje su sudjelovale.

– Sretna sam što cure jako dobro igraju obranu zbog čega ja imam manje posla. Inače sam redovita na treningu, ne preskačem treninge uopće. Većinom treniram sa curama, golmanskih treninga sam imala svega nekoliko cijelu sezonu, tako da zapravo golman mora biti i dobar rukometaš i potrebno je puno koncentracije, objasnila je najbolja golmanica Karmela, kojoj ovo nije prvo proglašenje za najbolju golmanicu turnira. Naime, Karmela Pokopac istu je titulu osvojila i ove zime na turniru u Beogradu.

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *