26. travnja 2018

Grad Bjelovar omogućio besplatnu školu plivanja za sportsku skupinu vrtićanaca Dječjeg vrtića Bjelovar

Dječji vrtić Bjelovar uz svoj redovni program, ima i aktivnosti koje djeca biraju s obzirom na interes. U skladu s tim, u vrtiću postoji sportska skupina „Sportići“, u sklopu koje je, u suradnji s Gradom Bjelovarom i Plivačkim klubom Bjelovar, organiziran i pilot-projekt „Mala škola plivanja – sigurnost u vodi“, koja je za polaznike Dječjeg vrtića Bjelovar besplatna.

Škola plivanja provodi se u zatvorenom bazenu, u sklopu Doma za starije i nemoćne osobe „Vita Nova“. Tako je grupu malih plivača danas posjetio gradonačelnik Dario Hrebak te im uručio pohvalnice za sudjelovanje u pilot-projektu „Mala škola plivanja“.

Kako je sve počelo, rekao je gradonačelnik Dario Hrebak.

– S obzirom da grad Bjelovar nema zatvoreni bazen, a znamo da je bitno da djeca nauče plivati, jer imamo dosta djece predškolskog uzrasta koja nisu prošli tečaj plivanja. To je bio glavni razlog da djeci omogućimo školu plivanja, a kao što vidite ovo je prekrasni objekt s bazenom prilagođen djeci vrtićke dobi. Stoga je Grad odlučio da otvori malu zimsku školu plivanja u kojoj će naši vrtićanci, točnije djeca predškolskog uzrasta zajedno sa svojim stručnim trenerima naučiti plivati, rekao je gradonačelnik i dodao da školu plivanja pohađaju djeca iz Dječjeg vrtića Bjelovar, ali u skoroj budućnosti sigurno i djeca iz privatnih vrtića.

– Želimo da svoj djeci omogućimo da nauče plivati, a isto tako kvalitetu i standard koju imaju puno veći gradovi. Što se tiče plaćanja, moram reći da je vlasnik ovog objekta izašao u susret i da Grad po vrlo povoljnim cijenama plaća sate plivanja za sve naše vrtićance.

Dario Hrebak, gradonačelnik Grada Bjelovara

Vezano za gradnju zatvorenog bazena u gradu Bjelovaru, gradonačelnik Hrebak je istaknuo:

___________________________________________________________________

Bazen je san nas Bjelovarčana, radit ćemo na tome i uvjeren sam u pozitivni ishod te priče, naglasio je Hrebak.

Anna Lauš, ravnateljica Dječjeg vrtića Bjelovar

 

Koliko je  važna škola plivanja za vrtićance rekla je ravnateljica Dječjeg vrtića Bjelovar Anna Lauš.

___________________________________________________________________

Ravnateljica je također istaknula da je ovo pilot-projekt u kojem sudjeluju samo djeca sportske skupine “Sportići“, a nada se da će u budućnosti ove aktivnosti biti verificirane od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

–  U školi plivanja imamo  27-ero djece iz sportske skupine koja inače pohađaju razne sportske aktivnosti, i intenzivnije su posvećeni razvoju motorike. Imamo voditelje kineziologe i odgajatelje koji su završili edukaciju na Učiteljskom fakultetu, vezano za kineziologiju, pojasnila je ravnateljica Anna Lauš.

Marko Mihalinec, predsjednik Bjelovarskog plivačkog kluba

Više o načinu rada s djecom kada je riječ o plivanju, rekao je Marko Mihalinec, predsjednik Bjelovarskog plivačkog kluba.

___________________________________________________________________

Nakon plivanja, gradonačelnik Dario Hrebak uručio je djeci pohvalnice za sudjelovanje u Maloj školi plivanja.

Pitali smo djecu, koliko su ona zadovoljna sa školom plivanja, evo što su nam rekli:

 

 

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *