26. travnja 2018

Grad Bjelovar odobrio stipendije za 31 studenta koji su više nego zadovoljni jer će im pomoći u daljnjem studiranju

Na temelju Pravilnika o dodjeli stipendija koji propisuje kriterije, proveden je natječaj za dodjelu stipendija Grada Bjelovara. Tako su u skladu s natječajem dodijeljene stipendije studentima čije je prebivalište na području Bjelovara. Studenti su ugovore o korištenju stipendija Grada Bjelovara s gradonačelnikom Darijom Hrebakom potpisati u petak, 22. prosinca 2017., velikoj vijećnici Grada Bjelovara. Stipendija iznosi 800 mjesečno, a pravo na početak isplate stipendije svaki korisnik ostvariti će od 1. siječnja 2018. godine, pa sve do 31. srpnja 2018. godine. Studentima se i njihovim roditeljima na samom početku svečanosti potpisivanja ugovora obratio bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

Ove godine je Grad Bjelovar dodijelio 31 stipendiju, za akademsku godinu 2017./2018. U postupku je 6 kandidata iz razno raznih razloga odustalo. Oni su u međuvremenu ili završili studij ili su dobili županijsku stipendiju, možda i neku drugu. Tako ćemo za novih šest kandidata, sukladno bodovnoj listi, „povući listu“. U svakom slučaju, 31 stipendija će biti isplaćena. Svima čestitam na odobrenom stipendiranju i nadam se da će vam ona biti velika motivacija tijekom školovanju, kao i financijska podrška. Od svih vas imamo velika očekivanja. Da s velikom željom i uspjehom završite svoje fakultete. Vjerujem da ćete se svi vratiti u svoj grad i da će vas ovdje čekati posao. Riječ je o deficitarnim zanimanjima i to nam je bio jedan od važnijih prioriteta. Radi se o budućim inženjerima visoke, napredne tehnologije, informatičarima, doktori. Grad Bjelovar godišnje isplaćuje oko 600 tisuća kuna za stipendije, otkrio je gradonačelnik.

Strojarstvo me zaista oduvijek zanimalo i privlačilo. Kao dijete sam se igrao sa Lego kockama, slagao sam bicikle. Mislio sam da bi bilo prirodno nastaviti u tom smjeru, ali svakako sa većim strojevima, automobilima, motorima i slično. Također, uvijek sam bio dobar i u matematici i fizici. Nastojati ću ostati u ovom pozivu konstantno. Namjera mi je okusiti kako je vani, ali jedinim dijelom ostati u Hrvatskoj. Do sada nisam imao stipendiju. Iznos gradske stipendije za jednog hrvatskog studenta jako puno znači. Nadam se da će mi roditelji sada trebati davati puno manje novaca, rekao je stipendist Matko Mitrović, student treće godine Strojarskog fakulteta u Rijeci.

Stipendiju je dobila i Monika Roher, studentica pete godine Agronomskog fakulteta.

– To je velika ljubav prema prirodi i zemlji i stoga sam odlučila studirati agronomiju, rekla je Monika i dodala da već ima svoj mali OPG, prodaje povrće na bjelovarskoj tržnici i to će sigurno nastaviti.

Što se tiče stipendije, Monika kaže da če joj uvelike pomoći jer odlazi na razmjenu studenata u Beč, gdje je čeka pisanje diplomskog rada.

__________________________________________________________________

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *