22. svibnja 2018

Grad Bjelovar obilježava Dan Europe predstavljanjem EU projekata i prigodnim glazbenim i kulturnim programom

Povodom Dana Europe koji se obilježava danas, 9. svibnja diljem Europe različitim događanjima, u gradu Bjelovaru obilježit će se tijekom dva dana, 9. i 10. svibnja u prostorima Gradskog muzeja Bjelovar, Tehnološkom parku Bjelovar i na paviljonu u središnjem Gradskom parku.

Obilježavanje Dana Europe, Grad Bjelovar je započeo Danima otvorenih vrata EU projekata, koji su  sufinancirani novcem tehničke pomoći u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija” iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Tako je predstavljanje EU projekata održano u prostoru Tehnološkog parka Bjelovar, gdje je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak rekao:

– Grad Bjelovar se u 2017. i 2018. godini okrenuo prema europskim projektima i povlačenju europskih sredstava, i možemo reći da smo u tome vrlo uspješni, jer smo u prošloj godini prijavili oko 43 milijuna kuna vrijednih projekata, a povukli smo 38 milijuna kuna vanjskih sredstava što je uvelike pomoglo gradskom proračunu, naglasio je gradonačelnik i pojasnio koji je cilj Grada Bjelovara u 2018. godini.

 

_______________________________________________________________

Gradonačelnik je spomenuo projekte Grada koji su odobreni i koji su u tijeku, te projekte koje će Grad prijaviti u 2018. godini.

________________________________________________________________

 

Također je najavio i novi projekt, a riječ je o izgradnji sortirnice i kompostarnice, čija će gradnja koštati preko 30 milijuna kuna, od toga će 75 posto biti sufinancirano iz Europskog fonda, te mogućnost zapošljavanja oko 20-tak ljudi.

________________________________________________________________

Hrebak je najavio i poboljšanje infrastrukture za pružanje socijalnih usluga, a tu je spomenuo izgradnju Centra za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, istaknuvši da je najavljen natječaj na koji će se Grad Bjelovar sigurno prijaviti.

Također je spomenuo i projekt “Hub.in Bjelovar”.

_________________________________________________________________

Europski projekti su naša sadašnjost i naša budućnost, naglasio je gradonačelnik Dario Hrebak.

_________________________________________________________________

Gradonačelnik je iznio gradske projekte, a voditeljice projekata: Andrea Posarić, Željka Majurec, Ana Marija Vnouček i direktorica Tehnološkog parka Bjelovar, Ivana Jurković Piškorić predstavile su navedene projekte te nepravilnosti u provedbi EU projekata.

 

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *