22. siječnja 2018

Grad Bjelovar krenuo u informatizaciju

Grad Bjelovar punom parom radi na boljitku našega grada, u što je, uz brojne poteze u gospodarstvu, uključeno i osuvremenjavanje grada i Gradske uprave. Više je to nego vidljivo iz poteza novoga gradonačelnika Daria Hrebaka koji je na toj funkciji tek nepuna dva mjeseca, a rezultati rada već su vidljivi. Naime, još u predizbornoj kampanji gradonačelnik je najavio reformu Gradske uprave, kao i njezinu informatizaciju koja je u današnje vrijeme, kako kaže, nužna. Upravo ovih dana rješavaju se i prvi potezi na tom planu. S Hrvatskom poštom tako Grad Bjelovar ulazi u projekt izdavanja e-Računa koji će uvelike smanjiti troškove, papirologiju i povećati učinkovitost u radu službenika i komunikaciji s građanima. Bjelovar će biti i jedan od prvih gradova u Hrvatskoj koji će imati takvu vrstu usluge, a kojim se inače mogu koristiti svi punoljetni domaći i strani građani.

Ovo je samo jedan dio cijeloga projekta informatizacije Gradske uprave i početka projekta pametnog grada koji nam je u konačnici i cilj. Dobra je to priprema za drugačije procese rada u Gradu Bjelovaru. To je budućnost kojoj težimo i koju ćemo ostvariti. Uostalom, to je i moje predizborno obećanje, a samim time i obveza prema Bjelovarčanima koji su mi dali povjerenje, rekao je gradonačelnik Hrebak.

S tim u skladu predstavnici Hrvatske pošte, na čelu s Brankom Ferekom – Jambrekom, voditeljem i jednim od tvoraca usluge e-Pošte, u Gradu Bjelovaru predstavili su taj servis koji omogućuje distribuciju bilo kojeg dokumenta u elektroničkom obliku. Istaknuto je kako u ovom trenutku uslugu koristi tek pet jedinica lokalne samouprave u našoj zemlji, a u Bjelovaru ima 1728 građana koji su s njom upoznati. E-račune putem servisa e-Pošta, Grad Bjelovar trebao bi početi izdavati u roku od dva mjeseca.

Izvor informacija: bjelovar.hr

 

 

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *