22. svibnja 2018

Grad Bjelovar: Kreće energetska obnova zgrade II. osnovne škole Bjelovar

U četvrtak 3. svibnja, ispred zgrade II. osnovne škole Bjelovar, u ulici Ivana Viteza Trnskog, održana je konferencija za medije povodom predstavljanja projekta financiranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Poziva „Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja“ za koji je Grad Bjelovar 15. rujna 2017. godine potpisao Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 4.070.041,68 kuna, od čega je za prihvatljive troškove projekta dodijeljeno 1.853.271,78 kuna iz Europskog fonda za regionalni razvoj, što predstavlja 50,7360224% sufinanciranja prihvatljivih troškova. Projekt će se provoditi do kraja 2018. godine.

Prema riječima gradonačelnika Daria Hrebaka, ovo je jedno od 43 gradilišta koje se otvara na području grada Bjelovara.

– Riječ je o projektu koji je započela bivša vlast, a mi smo nastavili i dobili sredstva, pa danas otvaramo gradilište jedne velike investicije u iznosu od 4 milijuna i 70 tisuća kuna. Oko 3 milijuna i 670 tisuća kuna je vrijednost građevinskih radova na ovom objektu, u smislu podizanja energetske učinkovitosti i efikasnosti. Projekt je bio apliciran na Ministarstvo regionalnog razvoja, i ono što je karakteristično za ovaj projekt je velika vrijednost koju mi dobivamo od strane Ministarstva što se tiče prihvatljivih troškova, a to je 76% iz Ministarstva, i nešto više od 20% je udio Grada Bjelovara, rekao je Hrebak i pojasnio što će se sve raditi na zgradi II. osnovne škole.

__________________________________________________________________

Gradonačelnik je nastavio o projektima istaknuvši, da je ovo samo jedan od projekata na kojem će se raditi tijekom ljeta i najavio nove projekte.

___________________________________________________________________

U nadi da će svi projekti proći, Hrebak je istaknuo da će velikim dijelom ići kreditno zaduženje Grada Bjelovara jer se radi preko 25 milijuna kuna vrijednih investicija.

_________________________________________________________________

Zadovoljstvo nije krila ni ravnateljica II. osnovne škole Bjelovar, Davorka Bačeković Mitrović koja je pojasnila koliko će škola uštedjeti s energetskom obnovom zgrade.

___________________________________________________________________

Na energetskoj obnovi zgrade II. osnovne škole Bjelovar, radove obavlja tvrtka Česma d.d., a gradonačelnik ističe da će biti velikih problema oko pronalaženja adekvatnih izvoditelja radova.

__________________________________________________________________

Predstavnik tvrtke Česma d.d. rekao je da su radovi u tijeku i da će biti gotovi do početka nove školske godine.

 

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *