22. svibnja 2018

Grad Bjelovar i GNK Dinamo zajedničkim snagama nastoje popularizirati sport i zdravu hranu

Danas, 26. travnja na bjelovarskom Starom rukometnom igralištu odmjeravale su se snage između Dinamovih i bjelovarskih mladih nogometaša NK Bjelovara i NK Ždralova, a također se prezentirao i zdrav način života u sklopu kojega su se mogli kušati i zdravi napitci od različitog voća i povrća.

Naime, Grad Bjelovar i GNK Dinamo zajedničkim snagama promoviraju zdravu hranu putem projekata „Bjelovarski doručak“ i „Godina zdravih odluka“. Dinamov projekt “Godina zdravih odluka” je pokrenut početkom godine i provodi se s ciljem popularizacije bavljenja sportom i konzumiranjem zdrave hrane, te odlično nadopunjuje gradski projekt “Bjelovarski doručak” koji je krenuo prošlog rujna i provodi se trenutačno u bjelovarskim osnovnim školama, vrtićima i nekim restoranima. Ova zajednička suradnja na projektima, dovela je mlade Dinamove igrače u posjet gradu Bjelovaru.

Prilikom ovog događaja, prisutnima se obratio zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić: „Iznimna nam je čast što je Dinamo danas na svoj 107. rođendan gost ovdje kod nas u Bjelovaru. I sâm sam bio nogometaš, pa mi tim više ovaj događaj i znači. Imat ćemo danas revijalnu utakmicu naših limača iz NK Bjelovara i NK Ždralova koji će odmjeriti snage sa svojim vršnjacima iz nogometnog kluba Dinamo iz Zagreba.“

Zamjenik gradonačelnika je potvrdio kako je Dinamov projekt „Godina zdravih odluka“ poveznica s aktivnostima Grada Bjelovara što se tiče zdrave prehrane kod djece. „Mi u Gradu Bjelovaru smatramo da su naši domaći i lokalni poljoprivredni proizvodi itekako najvrjedniji i nešto najbolje što možemo ponuditi, i to ne samo Bjelovaru, već i cijeloj Hrvatskoj, ali i šire. Smatramo da se naši lokalni poljoprivredni proizvodi trebaju naći na stolu svakog domaćinstva. Potičimo lokalno i domaće jer to je najsigurnije i najzdravije. Upravo i Dinamo to potiče svojim radom i to se vidi jer konzumacija zdrave hrane se vidi i na terenu“, dodao je zamjenik gradonačelnika koji je pritom čestitao Dinamu na pobjedi u Splitu.

Trener Dinamove škole nogometa Ugo Klingor je rekao kako ga veseli što vidi ovoliko djece na jednom ovakvom sportskom objektu. „Iskoristit ću ovu priliku da naglasim važnost zdravog života i prehrane kod najmlađih. Današnja vremena i ritam života su se promijenili, djeca su više u zatvorenom prostoru i manje su vani. Treba što više poduzeti da ih naučimo i usmjerimo prema sportu i zdravoj prehrani. Ritam je brz i roditelji imaju sve manje i manje vremena da se bave djecom, a pogotovo prehranom. Danas ćemo imati priliku pokazati kako bi se mladi sportaši trebali hraniti. Općenito projekt „Godina zdravih odluka“ počiva na jedno vrlo dobroj ideji“, naglasio je trener Klingor.

Mladi nogometaš Ivan Fiolić je naglasio kako je profesionalnim sportašima vrlo bitna zdrava prehrana, ali smatra da bi općenito svima trebalo biti važno da se što više rekreiraju i zdravo hrane. Dodao je i da na dan utakmice izbjegava visokokaloričnu hranu, ali i da nastoji svakodnevno unositi što više vode i zdravih namirnica, a što manje sokova i slatkiša. Također je naglasio kako preporuča svima da nikako ne preskaču doručak kao najvažniji obrok u danu.

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *