21. svibnja 2018

Foksići na Prvenstvu Svijeta u Tunisu

Članovi Taekwondo kluba Fox nastupili su na Svjetskom Juniorskom Prvenstvu u taekwondou koji je održan u Tunisu u gradu Hammametu, od 9 do 13.travnja 2018.

Kevin Češljar nastupio je u sklopu juniorske reprezentacije Hrvatske u kategoriji do 55kg.

Kevin je prvo kolo na Svjetskom prvenstvu pobijedio reprezentativca Makedonije Avramovski Marka. U drugom kolu Kevin je bio bolji od reprezentativca Tajlanda Srituptim Setthawut te ga je u trećem kolu čekao pobjednik između reprezentacije Njemačke i  Irana.

U trećem kolu foksić Kevin gubi u neizvjesnom meču od reprezentacije Irana, Bakhtiari Amir Sina 10:16, te doslovce gubi zbog dva udarca. Kevinu ostaje utjeha da je izgubio od borca koji je postao svjetski prvak, da je bilo više sreće naš se Kevin mogao okititi titulom Svjetskog prvaka.

Kevin je zauzeo u sveukupnom poretku 9. mjesto u svojoj kategoriji, a biti u top 10 boraca na cijelom svijetu je velika stvar za bjelovarski FOX i pokazatelj dobrog rada u klubu.

Drugi foksić koji je bio na Svjetskom prvenstvu je trener taekwondo kluba FOX Feđa Medak koji je bio trener Švicarske taekwondo reprezentacije za ovu prigodu. Trener Feđa vodio je dio švicarskog tima na kvalifikacijama za Olimpijske Igre Mladih te Svjetskom Prvenstvu. U klubu su izuzetno ponosni na Foksov dvojac jer je FOX izuzetno cijenjen klub u Europskim i Svjetskim okvirima. Koliko se dobro radi u popularnom Fox Brlogu govori i činjenica da ovaj tjedan dolazi šestero sportaša iz Švicarske na desetodnevne pripreme te dva sportaša iz Zagreba. Osim s vrhunskim taekwondoistima, u klubu intezivno rade i sa drugim bjelovarskim klubovima. Tako da je dogovorena suradnje oko priprema ŽRK Bjelovar i NK Mladost Ždralovi, MNK Bjelovar te STK Kul Pong Klub te Udrugom osoba s intelektualnim teškoćama Osit.

 

Veseli činjenica da se većina bjelovarskih sportskih udruga našla na jednom mjestu u FOX Brlogu te da nema zavisti već međusobno pomaganje, podrška te dobri treninzi i zabava.

 

Izvor informacija: Taekwondo klub “FOX”

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *