21. svibnja 2018

Državni tajnik Mario Antonić održao prezentaciju o “Mogućnostima financiranja poduzetničkih projekata i potpora u gospodarstvu”

Bjelovar – U četvrtak, 27. travnja u Hotelu Central organizirana je prezentacija o “Mogućnostima financiranja poduzetničkih projekata i potpora gospodarstva od strane  Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta”. Prezentaciju je održao državni tajnik Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Mario Antonić.

Kada je riječ o aktualnim natječajima, državni tajnik Mario Antonić je rekao da ima nekoliko natječaja koji su u tijeku.

– Jedan od aktualnih je “Komercijalizacija i inovacija” koji provodi Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta. U pripremi je i nekoliko drugih natječaja koji će biti aktualni u narednim mjesecima. U planu objave je i natječaj za certificiranje, internacionalizaciju, točnije za nastupe na međunarodnim sajmovima, a u zadnjem kvartalu planiran je veliki natječaj za izgradnju i opremanje. Dakle, za izgradnju i opremanje poslovnih prostora i nabavku opreme za proizvodnju. Uz sve to, moram naglasiti da cijelo vrijeme postoji zakonodavni okvir poticanja ulaganja u Republici Hrvatskoj, gdje se potiču sve investicije. Poticaji su u vidu subvencija za otvaranje novih radnih mjesta i porezni poticaji. Kada je riječ o poreznim poticajima onda je to umanjenje plaćanja poreza na dobit i u vidu novčanog doprinosa za kapitalna ulaganja – rekao državni tajnik Antonić i pojasnio pojednostavljene procedure, istaknuvši da su neke već pojednostavljene, a od šestog mjeseca, točnije kada krenu drugi natječaji u planu je promjena Zajedničkog nacionalnog pravila.

Državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta Mario Antonić

– To bi značilo, da će pravila za prijavu korištenje sredstava iz fondova EU biti objedinjena i pojednostavljena ne samo za naše ministarstvo već za sva ministarstava. Bit će lakša i brža prijava, ali i lakša i brža evalvuacija projekata, pojasnio je državni tajnik Mario Antonić i dodao da je pred-finalizacija ocjenjivanja i vrjednovanja natječaja e-Impuls, koji je bio objavljen 2016. godine.

– Slijedom velikog broja prijava, što znači da je natječaj bio jako dobro prihvaćen. Zaprimljeno je preko 2 tisuće i 200 prijava. Rezultati će biti uskoro objavljeni, a onda slijedi potpisivanje  ugovora u mjesecu svibnju.

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *