24. travnja 2018

Druženje s predstavnicima crkve te zamolba za posvećivanje gradske vijećnice i postavljanje križa koji bi najviše pomogao u daljnjem radu

Na inicijativu Grada Bjelovara održano je prvo primanje predstavnika Crkve u prostorijama Grada, te je pritom upriličeno i druženje. Gradonačelnik Dario Hrebak  i predsjednik Gradskog vijeća Ante Topalović upriličili su prijem za biskupa Vjekoslava Huzjaka i sve župnike s područja Grada Bjelovara u utorak 19. prosinca u maloj vijećnici.

– Na inicijativu predsjednika Gradskog vijeća i mene osobno odlučili smo uvesti još jednu novost, a to je ovo druženje s predstavnicima crkvene zajednice. Svi smo već u božićnom raspoloženju i očekujemo najveći kršćanski blagdan. Nije nam svejedno kako se razvija naš duhovni život u gradu i želimo razgovarati o problemima naših sugrađana i kako možemo učiniti boljim predstojeće blagdane. Suradnja sa Crkvom mora biti dobra cijele godine, i moram našu dosadašnju suradnju pohvaliti a takvom ju želimo održati i poboljšati, rekao je gradonačelnik Dario Hrebak.

___________________________________________________________________

Predsjednik Gradsko vijeća Ante Topalović je istaknuo kako je u svakom slučaju pogrešno negativno gledati na suradnju politike i Crkve.

-Danas je prilika da pričamo i o nekim projektima. Naime, Crkva je i važan gospodarski segment našeg grada, a sigurno najvažniji razlog je i da Crkva u teškim vremenima može biti izvor snage i boljeg raspoloženja za građane posebice u predblagdansko vrijeme. Sada je vrijeme da rezimiramo dosadašnja postignuća, radimo planove za slijedeću godinu i pravo je vrijeme da tražimo naše crkvene predstavnike da se u svojim molitvama sjete i nas da dobijemo poticaj i iz drugih sfera da svoj posao radimo bolje i u interesu svih nas. Prosvjetljenje pritom dobro dođe, i pritom bih zamolio i da uoči slijedeće sjednice Gradskog vijeća posvetimo vijećnicu i postavimo križ unutra pri čemu ćemo biti zahvalni i za sugestiju kakav bi nam križ najviše odgovarao i koji će nam najbolje pomoći, izjavio je Ante Topalović.

___________________________________________________________________

Biskup Vjekoslav Huzjak zahvalio je na pozivu čelnicima gradske vlasti. Prenio im je želje za sretnim blagdanima i osvrnuo se na suradnju o kojoj su čelnici govorili.

– Ovdje se radi o suradnji dvije institucije čiji je glavni subjekt djelovanja ljudi. Politika se uvijek više brine naravno za materijalnu stranu dok Crkva brine za duhovno dobro čovjeka koje se očituje u njegovoj sreći i zadovoljstvu te smislenosti života. Zato je suradnja na općedruštvenom planu nešto što mi se čini civilizacijskim dosegom. Možda je u našem društvu taj odnos ponekad opterećen politikanstvom ali vjerujem da ćemo mi to moći prevladati bez da se upletemo u interesne sfere i da omogućimo najbolje ljudima što im možemo dati. S tom mišlju želimo vam svima sretan Božić i sretnu Novu godinu, i molit ćemo za vašu dobrobit kako to Crkva uvijek i čini, poručio je biskup Huzjak.

___________________________________________________________________

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *