19. travnja 2018

Društvu multiple skleroze BBŽ-a odobreno 100 tisuća kuna za projekt „Integracijom do novih mogućnosti“

„Integracijom do novih mogućnosti“ naziv je projekta Društva multiple skleroze Bjelovarsko-bilogorske županije, za kojeg je Društvo dobilo financijsku potporu od 100.000,00 kuna. Potpora je stigla od Ministarstva za demografiju obitelj, mlade i socijalnu politiku u sklopu prijava projekata usmjerenih smanjenju i prevenciji socijalne isključenosti te socijalnom uključivanju i integraciji socijalno osjetljivih skupina za 2017. Tim povodom Društvo multiple skleroze BBŽ sazvalo je tiskovnu konferenciju na kojoj su se javnosti obratili predsjednik Bojan Blažević, voditeljica programa i projekata Milijana Martinović i zamjenica gradonačelnika Valna Bastijančić-Erjavec u ime Grada Bjelovara partnera na projektu.

 

Nakon uvodnog obraćanja Bojana Blaževića, nešto više o samim detaljima projekta rekla je Milijana Martinović.

– Radi se o jednogodišnjem projektu na kojem nam je partner Grad Bjelovar. Projekt smo osmislili da doprinesemo povećanju socijalne uključenosti, integraciji u život zajednice, te prevenciji socijalne isključenosti osoba s invaliditetom, konkretno u ovom slučaju osoba oboljelih od multiple skleroze. Cilj projekta je poboljšati kvalitetu njihova života i to kroz aktivniju integraciju u život zajednice i uz uspostavu jednog koordiniranog sustava potpore, rekla je Martinović.

 

Društvo će pritom zaposliti jednu osobu starosti do 30 godina, koja će kako kaže Milijana Martinović imati specifičan opis poslova. Među zadaćama će prvenstveno biti obilazak korisnika i utvrđivanje njihovih potreba, a potom i pružanje podrške pri integraciji, te posredovanje između korisnika i institucija.

– Također ćemo održavati i radionice, predavanja i savjetovanja. Radionice će biti stručnog tipa, psihološke i sa socijalnim radnikom, ali i kreativne koje ćemo održavati prigodno u vrijeme blagdana. Planiramo i jednu informatičku edukaciju za desetak korisnika koji će naučiti osnove on-line komunikacije, što bi trebalo olakšati i pospješiti njihovu komunikaciju. Povodom Dana multiple skleroze koji se obilježava u svibnju planiramo javnu inicijativu „Uključite nas“ kojom ćemo nastojati podići svijest o potencijalu i potrebama socijalno isključivih skupina. Organizirat ćemo seminar i organizirati nastupe i promidžbeni štand, dodala je o dijelu aktivnosti Društva Milijana Martinović.

 

Zamjenica gradonačelnika Valna Bastijančić-Erjavec rekla je kako je Grad uvijek sa zadovoljstvom partner udrugama koje se prijavljuju na različite projekte.

– Grad Bjelovar partnerski dio izražava u osiguravanju prostora za sve navedene manifestacije i edukacije. Pomagat ćemo i dalje rad udruge, i ovim putem želim prvenstveno pozdraviti sve članove iste. Pozivam ovim putem i njih, ali i sve ostale građane kojima je potrebna pomoć da se obrate i udrugama i Gradu jer mi nismo bauk i najjednostavnije što možemo učiniti je da budemo partneri na projektu, rekla je Bastijančić-Erjavec.

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *