23. travnja 2018

Do kraja godine proračun Grada Bjelovara bit će obogaćen za 30 milijuna kuna

Gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak u utorak je, 31. listopada 2017. godine, s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije potpisao ugovor o sufinanciranju Programa podrške poboljšanja materijalnih uvjeta u osnovnim i srednjim školama.

Naime, Grad Bjelovar je jedan od gradova kojemu nadležno ministarstvo daje potporu za poboljšanje materijalnih uvjeta. Radi se o 500 tisuća kuna namijenjenih za sufinanciranje sanacije vlage na zgradi 2. osnovne škole Bjelovar – PŠ Centar te za sanaciju pročelja na zgradi 5. osnovne škole Bjelovar.

Više o tome rekao je  gradonačelnik Dario Hrebak na konferenciji za novinare održanoj danas u prostorijama Grada Bjelovara.

 

 


Nije lako dobiti europski novac, rekao je gradonačelnik i pojasnio:

 

 


Vezano za pitanja s Gradskog vijeća, a riječ je o likvidnom proračunu, Hrebak je rekao:

 

 

 


 

Koji su projekti aplicirani na natječaje i o kojim se sredstvima radi, pojasnila je Ivana Bekavac iz gradskog tima za projekte.

 


Koji su daljnji planovi Grada Bjelovara, Ivana je istaknula:

 

 


Ivana je također istaknula natječaje na kojima trenutno rade i projektne prijedloge.

 

 


 

Što se tiče natječaja za razvitak osnovnoškolstva, pojasnio je pročelnik Milan Mateković.

 


Mateković je također istaknuo da razvojem školstva, Grad Bjelovar želi i radi na tome da osigura jednosmjensku nastavu u školama.

 


Što se tiče vrtića, pročelnik Mateković je istaknuo:

 


 

Na kraju je zamjenica gradonačelnika Valna Bastijančić Erjavec dodala da zaista rade na poboljšanju uvijeta za najmlađe, ali i one veće i da je cilj Grada Bjelovara javiti se na što više natječaja kako bi djeca u našim školama imala uvjete dostojne 21. stoljeća.

 


 

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *