19. veljače 2018

Dječji forum Bijeli vitezovi Bjelovar sudjelovao na 19. Susretima Dječjih foruma Hrvatske

Članovi Dječjeg foruma Bijeli vitezovi Bjelovar sudjelovali su na 19. susretima Dječjih foruma Hrvatske koji su održani u sklopu projekta „Dječji forumi u prilogu promicanja i ostvarivanja prava djeteta“, u oragnizaciji Saveza DND i Ministarstva znanosti obrazovanja i  sporta, od 2. srpnja do 4. srpnja 2017. godine, u Zagrebu. U sklopu spomenutih susreta,  u utorak, 4. srpnja 2017. održan je 12. Susret sa saborskim zastupnicima u Saboru RH. 

Tim povodom su naši forumaši predstavili svoj forum, DND Bjelovar i Grad Bjelovar -prijatelj djece prezentacijom u Saboru RH. Tema predstavljanja bila je: Hrabra djeca za sretnu Hrvatsku. Riječ je o temi koja ističe važnost samopouzdanja kod djece te stvari koje ga ruše npr. mediji, obrazovni sustav, prikazivanje važnosti  i korisnosti rada te predlaganje rješenja kako povećati samopouzdanje i pokazati utjecaj hrabre djece na smanjenje iseljavanja mladih, spremnost mladih da djeluju i mijenjaju stvari na bolje.

Osim posjeta Saboru, naši forumaši sudjelovali su i na mnogobrojnim aktivnostima, posjetili Ministarstvo znanosti, odgoja i obrazovanja i ured pravobraniteljice za djecu.

Sanja Vranješević, predsjednica Društva Naša djeca Bjelovar

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *