22. svibnja 2018

Dječje Gradsko vijeće Grada Bjelovara održalo zadnji sastanak u ovom sazivu

Uskoro izbori za novo Dječje Gradsko vijeće Grada Bjelovara

 

Članovi Dječjeg gradskog vijeća i njihova gradonačelnica Jana Brestovečki u ponedjeljak su se susreli s Dariom Hrebakom, bjelovarskim gradonačelnikom na svojoj posljednjoj sjednici prije novih izbora. Kako se moglo saznati, novi će se izbori za Dječje Gradsko vijeće raspisati 10. studenog 2017. godine.

O svom doživljaju u ulozi gradonačelnice Dječjeg Gradskog vijeća, Jana Brestovečki rekla je da nije ni slutila da će oni zaista nešto konkretno raditi.

– Ispalo je skroz drugačije, upoznala sam nove ljude, stekla mnogo novih prijatelja i to je bilo prekrasno iskustvo. Mi smo sudjelovali u raznim akcijama, od  humanitarnih pa do ekoloških. Jako mi je drago što smo na taj način kao djeca djelovali u našem gradu.  Nadam se da će i sljedeće generacije tako. Dječje Gradsko vijeće nije nekakva politička organizacija, nego je to figura koja se  bavi boljitkom u našem gradu, rekla je mala gradonačelnica Jana Brestovečki.

Gradonačelnik Dario Hrebak potvrdio je da malo gradsko vijeće zaista pomaže gradu.

– U prvom planu treba raditi na poboljšanju demokracije u Hrvatskoj. Demokracija je daleko od one razine na kojoj bismo mi voljeli da ona bude. Treba podizati svijest budućih generacija kakav bi političar trebao biti.  Koja bi trebala biti uloga političara, a koja uloga politike. Nažalost u današnje vrijeme mislimo da je najbolji političar onaj koji lijepo govori, koji dobro izgleda, koji se zna dobro ponašati prema građanima. Osobno smatram da je dobar političar onaj koji napravi puno za svoju lokalnu zajednicu. Politika je veći pojam nego što je to danas na hrvatskoj političkoj sceni, rekao je gradonačelnik Hrebak i obratio se vijećnicima Dječjeg Gradskog vijeća istaknuvši da imaju njegovu punu podršku, da nakon isteka ovog mandata uključe se više u  društvene pore Grada Bjelovara.

– Konkretno sam se politikom počeo baviti, a da toga nisam bio ni svjestan kada sam postao tajnik u jednom  sportskom društvu. I onda kada dobiješ odgovornost da budeš dio korisne organizacije, usmjerava te da se sam počneš baviti politikom. Politika nije ništa loše, ako se njome bave odgovorni ljudi. Ovo što se u  Hrvatskoj dogodilo je upravo posljedica toga što nismo  razvijali svijest o tome što bi politika trebala biti i kako bi demokracija trebala izgledati, rekao je malim vijećnicima Dario Hrebak, bjelovarski gradonačelnik.

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *