22. svibnja 2018

Djeca predškolske i školske dobi izrazila ljubav prema svojim majkama kroz brošuru “Mojoj majci” u organizaciji Udruge za zdravo i sretno djetinjstvo

Akcija promicanja dojenja i majčinstva Udruge za zdravo i sretno djetinjstvo nastavlja se izdavanjem nove brošure „Mojoj majci“ povodom Majčinog dana, a koja sadrži likovne i literarne radove djece predškolske i školske dobi s područja Bjelovarsko-bilogorske županije.

 

Kroz brošuru „Ljepota majčinstva“ nastavlja se akcija promicanja dojenja i majčinstva

 

Novotiskana brošura predstavljena je u srijedu, 16. svibnja 2018. godine, u bjelovarskom Domu kulture gdje je predsjednica Udruge za zdravo i sretno djetinjstvo dr. Marija Čatipović rekla:

 – Ovo je dio projekta “Skrb o majci i djetetu – zrcalo društvene zrelosti” koji Udruga za zdravo i sretno djetinjstvo provodi s Ministarstvom zdravstva i UNICEF-om. Ova brošura je izašla uoči Majčinog dana jer je ove godine UNICEF dao poseban slogan koji kaže da je dar svake majke svom djetetu dojenje, a mi smo s druge strane onda htjeli prikazati što maleni misle i osjećaju za svoju majku. Ministarstvo zdravstva nam je omogućilo tiskanje ove prekrasne male knjižice za koju je odabrano oko 90 likovnih i literarnih radova. Radi se o prekrasnim porukama upućenim majkama poput – “mama ti si mi sve na svijetu”, “mama razumijem tvoju ljubav i brigu”, “mama tebi sam zahvalan/na za ovo što jesam”, i mnoge druge. U svim tim crtežima izražena je ljubav i blagost djece prema njihovim majkama, dodala je predsjednica Udruge dr. Čatipović.

Sveukupno je pristiglo oko 500 radova, a ostatak radova će biti objavljen u Bjelovarskom listu od lipnja, pa nadalje.

Predsjednica Udruge je istaknula kako osim njih kao glavnih organizatora akcije postoji i veliki broj drugih sudionika mentora, medija i majki koji su s velikom pažnjom doprinosili svemu što je do sad postignuto.

Također, doktorica Čatipović je podsjetila kako je BBŽ prva županija u Hrvatskoj koja je počela provoditi program „Županija – prijatelj dojenja“.

Najavljuje kako će i u sljedećoj akciji biti uključen otac koji je isto vrlo važan u djetetovom životu, ali i u životu majke. Prepoznalo je to i Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku koji trenutačno provodi projekt koji kaže da je otac isto važan kao i majka.

Tekst i foto: Branka Sobodić

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *