25. travnja 2018

Delegacija Južnomoravske regije Republike Češke na prijemu kod župana

U petak prije otvaranja sajma Damir Bajs, bjelovarski župan primio je delegaciju Južnomoravske regije Republike Češke, Ing. Petr Hýbler – člana Vijeća Južnomoravske regije za regionalni razvoj, ruralno područje i poljoprivredu, koji je ujedno i član Odbora za međuregionalne odnose, te Ing. Petr Kunc – člana Skupštine Južnomoravske regije koja je u službenom posjetu Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, te je za vrijeme ove posjete boravila i na 20. Proljetnom međunarodnom Bjelovarskom sajmu na kojemu su predstavili svoju regiju.

Tijekom prijema Damir Bajs je gostima govorio o ustroju Bjelovarsko-bilogorske županije.
– Jedna od manjina koja je zastupljena u ovoj županiji je i Češka nacionalna manjina, a mogu se pohvaliti da imamo Savez čeha koji je izvan Zagreba i saborskog zastupnika koji je iz češke manjine. Kroz povijest, Česi su doprinijeli razvitku naše županije. Posebna karakteristika ovog kraja je upravo miješanje mnogobrojnih manjina; Čeha, Srba, Mađara, Albanaca, Roma i ostalih manjina te njihovih nacionalnih kuhinja. Stoga je gastronomija u ovoj županiji specifična, rekao je gostima Damir Bajs, te opisao glavne odlike poljoprivredne proizvodnje i drugih na teritoriju naše županije. Također je naglasio da je Bjelovarski sajam, čiji su Proljetni i Jesenjski sajmovi najveći u Republici Hrvatskoj u vlasništvu Bjelovarsko-bilogorske županije i Grada Bjelovara.

Sastanak sa županom i predstavljanje Južnomoravske regije Republike Češke na Proljetnom sajmu u Gudovcu bila je prilika za razgovor o nastavku dobre suradnje i partnerstva Bjelovarsko-bilogorske županije i Južnomoravske regije.

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *