17. ožujka 2018

DAVORIN POSAVAC kandidat za gradonačelnika grada Bjelovara predstavio program za obrazovanje

DJECA I MLADI BUDUĆNOST SU NAŠEG GRADA

Pod sloganom „Stvarajmo zajedno“ nezavisni kandidat za gradonačelnika Davorin Posavac okupio je još jednom punu salu zainteresiranih građana na predstavljanju programa za obrazovanje. S porukom da su djeca i mladi budućnost našeg grada započeo je i završio izlaganje u kojem je detaljno naveo planove i obrazložio svoj program.

Moj plan obuhvaća sva područja, od vrtića do visokog školstva, i svaki dio je konkretno razrađen. Platni razredi vrtića trebali bi se prilagoditi uvjetima u kojima živimo, jednako kao i radno vrijeme vrtića jer roditelji prečesto imaju poslovnih obaveza i nakon 17 sati. Treba osigurati barem jednu grupu za drugu smjenu – objasnio je Davorin Posavac.

Finalni cilj programa je kroz bolje funkcioniranje ustanove omogućiti i bolje funkcioniranje obitelji samih. Posavac tako navodi i razmatranje dodatnih programa vrtića, poput robotike, učenja jezika i slično.

U osnovnoškolskom obrazovanju prioritet je kvalitetno obrazovanje za sve. Pritom je najbitnija izgradnja nove, šeste osnovne škole koja će rasteretiti trenutne gužve u školama, omogućiti jednosmjenski rad svih osnovnih škola, i naravno nova radna mjesta za učitelje. To je ujedno i županijska strategija, i vrlo nam je važno da Bjelovar i Županija imaju iste ciljeve – rekao je Posavac.

Posavac ujedno i napominje kako je ulaganje u obrazovanje bitno ali još je bitnije nakon toga, odnosno nakon završetka školovanja kroz gospodarstvo omogućiti i zapošljavanje u gradu.

Kroz kvalitetno visoko školstvo povećava se mogućnost zapošljavanja. Cilj nam je na Visokoj tehničkoj školi otvoriti i treći smjer, čime bi Bjelovar stekao status veleučilišnog grada. Mlade ne samo da želimo zadržati ovdje već želimo i one koji su otišli vratiti u Bjelovar. Moramo naći adekvatne prilike za rad i život mladih ljudi, što uključuje naravno upravo obrazovanje i osiguravanje radnih mjesta nakon školovanja – poručio je Davorin Posavac.

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *