24. svibnja 2018

Dani šljiva i rakija u Siraču 2017.

  1. po redu poljoprivredno-kulturno-turističku manifestaciju „Dani šljiva i rakija u Siraču“ održava se u petak i subotu, 1. i 2. rujna.

Na ovome području, Sirač je općina s najviše nasada šljiva, voćke sa sočnim i mirisnim plodom koji u sebi ima obilje vitamina, minerala, dijetetskih vlakana i prirodnih šećera. Već deset godina za redom u ovo se doba godine u Siraču se promovira ta voćarska kultura, njeni proizvodi spravljani na tradicionalan način kroz edukacije, degustacije i zabavu.

 

U petak, 1. rujna, bit će Moto alka, nastup tamburaša KUD-a Kamen Sirač i koncert mlade osječke glazbenice Mije Dimšić.

 

U subotu, 2. rujna, štandovi su od jutra opremljeni raznim domaćim kolačima sa šljivama i šljivovim pekmezom, palačinkama, rukotvorinama i raznim suvenirima, peče se pekmez i rakija, kipari i slikari stvaraju umjetnička djela na otvorenom, kuhaju se kukuruzi i degustiraju te ocjenjiva se  žestica i rakije. Tijekom poslijepodneva održavaju se kulturno-umjetnički programi, dodjeljuju priznanja za najbolje žestice, šljivarske igre, smotra folklora gostujućih i domaćih društava i udruga, a u večernjim satima je koncert Šime Jovanovca, Marine Tomašević i TS Vranac.  

 

VIŠE NA: www.sirac.hr, www.visitdaruvar.hr

 

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *