25. travnja 2018

Damir Bajs i Josip Bartolčić potvrdili razvoj cestovne infrastrukture na području Općine Ivanska

Bjelovarsko – bilogorski župan Damir Bajs boravio je u četvrtak 25. svibnja u random posjetu Općini Ivanska. Tom prilikom, župan je zajedno sa načelnikom Josipom Bartolčićem obišao radove na području općine.

Danas nastavljamo razgovore o svim projektima koje smo započeli i koje planiramo raditi zajedno sa Županijom. U centru Ivanske počelo je uređenje parkirnih mjesta, čime će taj dio poprimiti sasvim drugačiji izgled. Građevinska dozvola je ishođena i vrlo brzo nastavljamo s radovima, na zadovoljstvo svih naših mještana. Projekt financiraju Općina i BBŽ, po sistemu “50:50”. Na ovaj način općina ide krupnim koracima prema drugim, razvijenijim općinama. I Srijedska, jedno od naših najvećih naselja ubrzo očekuje asfaltiranje ceste u dužini od dva kilometra, za što smo već potpisali sporazum. Kroz slijedećih desetak dana očekujemo završetak natječaja ŽUC-a na koji smo asfaltiranje prijavili te potpisivanje ugovora. Dakle, početak radova možemo očekivati kroz 20 i 30 dana, pojasnio je načelnik Bartolčić.

Ovo je jedan od prioriteta u cestovnoj infrastrukturi Općine Ivanska. Do kraja jeseni planiran je i nastavak asfaltiranja ceste prema naselju Samarica. Dionica kroz Donju Petričku koja je napravljena, dobit će nasavak kroz nekoliko mjeseci u dužini oko dva i pol kilometara, kako bi bio omogućen što brži i kvalitetniji promet. Ipak, najveći projekt koji očekuje Ivansku je izgradnja akumulacijskog jezera u Samarici.

– Lokaciju smo zajedno s predstavnicima Hrvatskih voda obišli u protekla dva mjeseca. Projekt će u 2018. godine doći u fazu realizacije. Do tada će se izraditi kompletna projektna dokumentacija, te izdati građevinska dozvola. Slijedi i revitalizacija ribnjaka u Paljevinama u Đurđicu, čime se planira otvoriti barem 60 novih radnih mjesta. Nadam se da ćemo na taj način uspijeti zadržati ljude u ovom kraju, posebno mlade, zadovoljan je načelnik.

Župan Damir Bajs rekao je kako je ovo njegov prvi radni posjet nakon lokalnih izbora. U tijeku 2017. planiran je nastavak suradnje Županije i Općine Ivanske i u vidu projekta vodoopskrbe. Istaknuo je da akumulacijsko jezero najviše ovisi o Hrvatskim vodama, te kako su već učinjeni prvi koraci, zbog čega vjeruje u cijeli projekt. Riječ je o jednom od najvećih projekata u ovom djelu Hrvatske, u vrijednosti oko 50 milijuna kuna. Županija smatra kako na području Ivanske treba investirati i u školstvo. Prvi plan je obnova školsko – športske dvorane, kao i prelazak na jednosmjensku nastavu.

Župan je ovom prilikom posjetio i naselja Utiskani, Đurđic i Srijedsku. Pritom je u Utiskanima obišao prometnice i najavio njihovu obnovu, Đurđic je bio rezerviran za nastavak gradnje vodovodne mreže, dok se u Srijedskoj najviše razgovaralo o pokretanju Centra za stare i nemoćne u društvenom domu.

 

 

Povezani članci

1 Komentar

  1. anonymus

    Županu baš neide na čast što podržava Bartolčića koji je osuđen za zloupotrebu položaja i ovlasti,u tijeku je sud za fizički napad na njegovu susjedu koju je pretukao u njenom dvorištu…Mavrin će biti načelnik a Bartol vući konce jer Mavrin sve da i hoće voditi općinu nema vremena za to a niti znanja…O Ivanska sretno Vam bilo ako Vam Mavrin bude izabran.

    Repliciraj

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *