23. travnja 2018

Članice Kluba žena Bjelovar rade punom parom, aktivnosti se već planiraju i za slijedeću godinu

Bjelovarski Klub žena koji postoji i redovito djeluje zadnjih 14 godina trenutno broji oko 40 članica, a broj se redovito iz mjeseca u mjesec povećava. Okupljanja članica održavaju se svakog ponedjeljka od 17,00 do 18,00 sati. Žene tako svoje zajedničko vrijeme najviše koriste za druženje, razgovore, ali i održavanje raznih radionica koje same osmišljavaju.

– Dosta naših članica je u starijoj dobi, zbog čega baš više nisu u mogućnosti redovito sudjelovati u svim aktivnostima, kao ni organizaciji. Razlozi su ili zdravstveni ili što su u radu udruge jako dugo, pa su svoje mjesto i ulogu prepustile mlađim članicama. Zbog toga sam jako zadovoljna što nam se pridružuju nove žene, koje su pune elana, kreativnih ideja, želje za radom. Trenutno najmlađa članica ima 40 godina. Kroz naš klub mi ispunjavamo svoje, ali i tuđe vrijeme, posebno kada nešto dobro činimo za one kojima je to potrebno i koji to zaslužuju, kaže predsjednica Kluba žena, Zlata Ribarić.

Velika želja za radom, jasno se vidi i iz brojnih aktivnosti koje žene tijekom redovito organiziraju. Iako se slijedeća godina možda još čini predalekom, u klubu se punom parom kuju planovi za održavanje aktivnosti u 2018. godini.

– Trenutno smo u pripremama za izlet, organizirale smo radionicu bojanja svilenih marama, kao i tečaj slikanja slika na svili. Planiramo održati zabavu povodom obilježavanja Martinja 11. studenog. Nedavno smo bile u Velikom Grđevcu, gdje je organizirano druženje s članovima Hrvatskog srca, kao i sa Udrugom žena iz Gudovca. Za Martinje će oni k nama u goste, a ne smijem zaboraviti ni članove Hrvatskog srca iz Letičana. Ove godine smo namjeravale održati i godišnju skupštinu, ali ćemo ju odgoditi za siječanj ili veljaču slijedeće godine. U kalendar aktivnosti Kluba žena Bjelovar već je upisana radionica slikanja na staklu, izrada vjenčića i raznih drugih ukrasa povodom proslave Božića i Nove godine. Akcija će tim povodom biti humanitarnog karaktera, ali još oko toga moramo dogovoriti neke detalje. Posjetit ćemo i učenike V. osnovne škole, kao i sve djelatnike, kako bismo djecu počastile i obradovale, otkriva predsjednica Ribarić.

Kao i svake godine, u planu je posjet štićenicima Doma za starije i psihički oboljele osobe, siječanj je rezerviran za pripreme oko održavanja tradicionalnog maskembala 10. veljače, dok će se Dan žena proslaviti 10. ožujka. Predsjednica ističe kako će se, ukoliko bude interesa, u Klubu žena Bjelovar ponovno održavati satovi plesa.

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *