26. travnja 2018

Čazma- Pohvala Knjižnici za „Naj akciju“

Gradska knjižnica Slavka Kolara Čazma ovogodišnji je dobitnik pohvale za Naj akciju koju dodjeljuje Savez Društava „Naša djeca“ Hrvatske. Pohvalu za naj akciju – poticanje čitanja čitanjem naglas, primila je ravnateljica  Gradske knjižnice Slavka Kolara Čazma, Vinka Jelić Balta, na svečanosti, u utorak, 21. studenog 2017., u Zagrebu.

Tom je prilikom održano Savjetovanje akcije „Gradovi i općine-prijatelji djece“ u Starogradskoj vijećnici Grada Zagreba, na kojem je proglašeno pet novih gradova i općina prijatelja djece.

Akcija Gradovi/općine prijatelji djece razvija se već 18 godina i unapređuje novim sadržajima i aktivnostima. Ova akcija koju Savez DND provodi u suradnji s Hrvatskim društvom za socijalnu i preventivnu pedijatriju i uz pokroviteljstvo Ureda UNICEF-a svojim primjerom pokazuje koliko veliku i značajnu ulogu imaju lokalne zajednice u poticanju i provedbi projekata usmjerenih djeci i mladima.

U svečanom dijelu Savjetovanja dodijeljena su priznanja, pohvale i zahvalnice prijavljenima za naj-akcije kojih je ove godine bilo 50. Povelje je primilo 30 gradova i općina, pohvale 17, a zahvalnice tri.

Izvor informacija: cazma.hr

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *