19. ožujka 2018

BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA – Proglašeni najbolji sportaši, sportašice, sportske ekipe i djelatnici u 2017.

Športska zajednica Bjelovarsko – bilogorske županije na čelu s predsjednikom Fredijem Palijem, organizirala je 22. veljače, u hotelu Central u Bjelovaru, dodjelu nagrada najboljim sportašima, sportašicama, sportskim ekipama i sportskim djelatnicima Bjelovarsko-bilogorske županije za 2017. godinu. Dodjeli nagrada od strane Hrvatskog olimpijskog odbora prisustvovao je pomoćnik glavnog tajnika Siniša Krajač, a prisutne je pozdravio predsjednik ŠZBBŽ-a Fredi Pali, predsjednik zdravstveno-klasifikacijske komisije Hrvatskog paraolimpijskog odbora dr. Boris Kirin, pomoćnik glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač i župan Bjelovarsko- bilogorske županije Damir Bajs.

Prigodom dodjele nagrada, predsjednik ŠZBBŽ-a Fredi Pali je rekao:

__________________________________________________________________

Pali je također istaknuo i što treba napraviti da se mladi počnu baviti sportom.

___________________________________________________________________

Župan je također istaknuo, da je lijepo vidjeti veliki broj sportašica i sportaša.

__________________________________________________________________

Kad je riječ o financisjkim sredstvima, župan je rekao:

___________________________________________________________________

Kandidature za najbolje sportašice, sportaše, sportske ekipe i sportske djelatnike dostavili su:

– Športski savez osoba s invaliditetom Bjelovarsko-bilogorske županije,

– Savez školskih športskih društava Bjelovarsko-bilogorske županije,

– Županijski nogometni savez,

– Županijski rukometni savez,

– Županijski streljački savez,

– Županijski taekwondo savez,

– Županijski kuglački savez,

– Županijski stolnoteniski savez,

– Športske zajednice Grada Bjelovara, Grada Daruvara i Grada Garešnice, te samostalne sportske udruge.

Do kraja 2017. godine na adresu Športske zajednice pristiglo je osamdesetak kandidatura.

Tako je najbolja sportašica Bjelovarsko-bilogorske županije u 2017. godini Tihana Rab iz Streljačkog društva “Končanica”.

Najbolji sportaš powerlifter Vjekoslav Karakaš, član Sportskog kluba „Phoenix GYM “ iz Garešnice.

Za najbolju sportsku ekipu u 2017. godini, proglašen je Kuglački klub “Bjelovar” i Ženski rukometni klub “Bjelovar”.

Prije osamnaest godina osnovan je Savez školskih športskih društava Bjelovarsko-bilogorske županije sa zadaćom da koordinira rad školskih sportskih društava i organizira školska sportska natjecanja osnovnih i srednjih škola. Prošle školske godine u školskim sportskim natjecanjima na razini županije u kategoriji osnovnih i srednjih škola nastupilo je oko 3000 učenica i učenika razvrstanih u preko 300 školskih sportskih ekipa.

Za osvojene rezultate, uručene su plakete najboljim školskim sportskim ekipama.

 

Sportska priznanja dobili su i sportski djelatnici za dugogodišnje bavljenje sportom

Srebrna plaketa ide u ruke gospodinu DAVORU DRAKSERU koji je rođen 1961. godine u Pakracu. Od rođenja boluje od cerebralne paralize, danas ima čak 80% tjelesnog oštećenja. Znao je da se mora baviti sportom i to od najranije mladosti čini.Bio je aktivni kuglač punih 30 godina, a od 1996. Uključuje se u Udrugu invalida rada u Daruvaru. Trenira kuglaće s invaliditetom i  zajedno s njima nastupa na svim sportsko-rekreativnim igrama. Čak petnaest puta bio je prvak, a po ukidanju kuglane u toplicama, kao trenerprelazi sa svojim sportašicama i sportašima  s invaliditetom na viseću kuglanu  i ponovo postiže dobre rezultate. Davor ujedno obnaša  i dužnost predsjednika sportskog kluba „Čunj“.

Srebrnu plaketu dobiva SANJA KRAUS MARIĆ, trenerica  Taekwondo kluba „Bjelovar“ iz Bjelovara. Rođena je 1971. godine, a taekwondoom se počela baviti kao sedmogodišnja djevojčica. Nakon četrnaest godina natjecanja od kadetske do seniorske kategorije, prelazi 1992. godine u trenerske vode. Trenerski posao uči kod Zorana Gašparića trenera kadeta, kao njegova pomoćnica.  Od tada do današnjih dana kontinuirano radi sa djecom (uglavnom početnicima i kadetima).  Cijelo to vrijeme se stručno usavršava stigavši do crnog pojasa 3. Dan.

Srebrena plaketa – Kuglački klub „SIRELA“ iz Bjelovara osnovan je 1976. Godine i od tada neprestano djeluje preko četerdeset godina natjećući se u raznim ligama. Velik uspjeh zabilježili su prošle natjecateljske sezone osvjanjem 1. Mjesta u II. Hrvatskoj kuglačkoj ligi, te izborili plasman u 1.B kuglačku ligu sjever.

Srebrnu plaketu – Nogometni klub „NAPREDAK“ iz Raića, koji je osnovan 1977. godine. U svom dugogodišnjem djelovanju klub je odgojio mnoge generacije dječaka i mladiće koji su nogomet prihvatili kao zdravu sportsku zabavu. Klub je pet puta bio prvak nekadašnje općinske lige, jednom prvak II. županijske lige, a u ovoj natjecateljskoj polusezoni zasjeli su na prvo mjesto u II. županijskoj nogometnoj ligi sjever.

ZLATNA PLAKETA – Nogometni klub „MLADOST-NADA“ iz Hrastovca djeluje punih sedamdeset godina i kroz svoju dugu povijest imao je nekoliko sjajnih postignuća. Bili su nekoliko puta prvaci  općinske lige, te podsavezne lige Bjelovara, III. Županijske nogometne lige. Najveće uspjehe doživio je Klub u vremenu od 1989. do 1999. godine kada je od općinske nogometne lige došao do II. hrvatske nogometne lige. U to vrijeme izgrađeno je novo nogometno igralište s natkrivenim tribinama. 1997. godine nogometaši Mladosti odigrali su povjesnu utakmicu u Italiji protiv Empolije, člana serije A što je najveća utakmica u dugogodišnjoj povjesti kluba.

Nogometni klub „RIBAR“ iz Kaniške Ive također slavi sedamdeset godina postojanja i kroz to vrijeme prošlo je više stotina nogometaša. Klub se natjecao u Općinskoj ligi, Zajedničkoj ligi Daruvar-Pakrac-Garešnica, u II. i III. Županijskoj nogometnoj ligi. Nekoliko puta bili su prvaci Općinske lige, prvaci III. Županijske lige, te finalisti općinskog kupa.

Zlatna plaketa – Nogometni klub „RADNIČKI“ iz Velikog Vukovja, koji je također navršio sedamdeset godina neprekidnog nogometnog rada u svojoj sredini. Klub je imao svoje uspone i padove. Nakon 2006. Godine klub proživljava najteže trenutke, bez sredstava, opreme, igrača, a svlačionice u raspadanju. No sve je to sada prošlost. Svlačionice su renovirane, nabavljeno je dosta nove opreme, a ima i dovoljan broj nogometaša. U zadnjih nekoliko godina klub se natječe u III. Županijskoj nogometnoj ligi jug i postiže sve bolje nogometne rezultate.

Trofej Zajednice – DINKO TANDARA iz Bjelovara. Dinko je rođen 03. siječnja 1963 godine u Ričicama, općina Kakanj u BiH. Svoju sportsku karijeru započeo je 1978. godine u Taekwondo klub „Bjelovar“, a klub je napustio 1991. godine. Osim mnogobrojnih klupskih nastupa Dinko je bio reprezentativac bivše države i uzastopni prvak Jugoslavije od 1986. do 1991. godine. Za vrijeme domovinskog rata bio je organizator pedesetak vojnih natjecanja u raznim sportovima, te direktor natjecanja na 2. Svjetskim vojnim igrama 1999. godine, direktor svjetskog vojnog prvenstva u taekwondou održanom 2003. godine. Bio je osnivač i trener Taekwondo klub a“Omega“ , a sada obnaša dužnost predsjednika.

U glazbenom dijelu programa nastupili su: profesori glazbene škole, Viktor Ključarić na saksofonu i Siniša Pauška na gitari.

OVDJE MOŽETE POGLEDATI SVE NAGRAĐENE SPORTAŠICE, SPORTAŠE, SPORTSKE EKIPE I SPORTSKE DJELATNIKE

 

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *