21. veljače 2018

Bjelovarsko bilogorska županija sto posto povećala izdvajanja za vatrogastvo u 2018.

U ponedjeljak, 22. siječnja održana je konferencija za medije, na kojoj su se bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs, predsjednik Vatrogasne zajednice BBŽ Đuro Petrić i glavni vatrogasni zapovjednik Željko Mesec osvrnuli na stanje u vatrogastvu na području naše županije te najavili duplo veće ulaganje Bjelovarsko-bilogorske županije za potrebe vatrogastva.

Tako je župan Damir Bajs istaknuo da je naše vatrogastvo jedno od najorganiziranijih i jedno među vodećima u Republici Hrvatskoj.

– Bjelovarsko-bilogorska županija pridaje veliku pažnju vatrogastvu na svom području što i ne čudi, budući da su vatrogasci i vatrogastvo duboko ukorijenjeni u našoj županiji. Svaki jedanaesti građanin naše županije pripadnik je vatrogasne postrojbe, bilo da se radi o dobrovoljnim vatrogasnim društvima ili pak Javnim vatrogasnim postrojbama. Vatrogastvo je danas jedna od službi i u koju se naši građani, ali i građani cijele Republike Hrvatske mogu pouzdati, naglasio je župan i uputio pohvale našim vatrogascima istaknuvši:

– Naši vatrogasci su uvijek spremni da pomognu ljudima, ne samo na području naše županije, nego i drugima kada im je pomoć potrebna. Kao što znate, kada je ljetna sezona naši vatrogasci angažirani su na moru, ali su bili aktivni i kada je trebala pomoć na poplavljenim područjima.

Sukladno tome, župan Bajs je istaknuo:

– Bjelovarsko-bilogorska županija je u proračunu za 2018. godinu osigurala milijun kuna za financiranje Vatrogasne zajednice i dodatnih 250 tisuća kuna za financiranje Dobrovoljnih vatrogasnih društava na našem području. Županija je time sto posto povećala izdvajanja za vatrogastvo, jer nastojimo napraviti sve što je u našoj moći da vatrogastvo županije bude operativno, da radi i da ima sve materijalne uvjete koji su potrebni za rad.

Bajs je također naglasio da je važno da vatrogasci koji su uvijek na raspolaganju budu prikladno opremljeni kako bi i dalje vrhunski obavljali svoj posao.

U ime Vatrogasne zajednice BBŽ, predsjednik Đuro Petrić zahvalio se županu i njegovim suradnicima što je prepoznat njihov rad.

– Uvijek ste imali razumijevanja prema vatrogastvu i za vrijeme kriznih godina i stoga vam zahvaljujem. Kao što je poznato, vatrogastvo mora biti dobro opremljeno, a Županija je glavni izvor financiranja, jer neznatna sredstva dobivamo iz premije osiguranja od požara, a to je oko 65 tisuća kuna koja su i namijenjena za opremanje vatrogastva. U razgovoru s vama kod izrade proračuna, mi smo predvidjeli manje sredstava, ali zahvaljujući vama i mogućnostima koje se pružaju, još jednom zahvaljujem na potpori od milijun kuna, koja je namijenjena Vatrogasnoj zajednici BBŽ-a, rekao je Petrić te nastavio o novim izmjenama u vatrogastvu.

___________________________________________________________________

Na kraju je predsjednik Đuro Petrić dodao:

___________________________________________________________________

Željko Mesec, glavni vatrogasni zapovjednik osvrnuo se na operativni dio vatrogastva u 2017. godini.

___________________________________________________________________

Kad je riječ o sredstvima, Mesec je istaknuo:

___________________________________________________________________

Što se tiče intervenicija, zapovjednik Željko Mesec je rekao:

___________________________________________________________________

Na kraju je glavni vatrogasni zapovjednik Željko Mesec dodao:

___________________________________________________________________

 

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *